Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch is op zondag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur geopend.
Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch is op zondag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur geopend. (Foto: )

Open Kloosterdag bij Stadsklooster San Damiano in Den Bosch

  •   keer gelezen   Religie

DEN BOSCH | Op zondag 15 mei wordt voor de tiende maal de ‘Open Kloosterdag’ gehouden. Zo’n 25 kloosters, waaronder Stadsklooster San Damiano in Den Bosch, zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. 

Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven. ‘Dit zijn wij! is het thema van deze Open Kloosterdag. De bewoners van het Stadsklooster laten deze dag zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Ze vertellen waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God.

Stadsklooster San Damiano is op 15 mei tussen 14.00 en 16.00 uur te bezoeken. De bewoners zullen je ontvangen in het Franciscushuis - de ontmoetings- en vergaderruimte van het Stadsklooster - aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch. Er is een powerpoint presentatie over de spiritualiteit en activiteiten van het Stadsklooster, je kunt met de bewoners in gesprek gaan en er vindt elk half uur een rondleiding door het klooster plaats. Ook is de kloosterkerk open. Aanmelden is niet nodig. Op www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s.

Meer berichten