Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij viel in de 39e minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Roy Kuijpers die in de tweede helft de 0-1 scoorde.</p>

FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij viel in de 39e minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Roy Kuijpers die in de tweede helft de 0-1 scoorde.

(Foto: Henk van Esch)

FC Den Bosch speelt vrijdagavond tegen nummer twee Jong AZ

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | FC Den Bosch kreeg vrijdag een dubbele domper te verwerken in de uitwedstrijd tegen VVV. Niet alleen viel spits Jizz Hornkamp met een blessure uit, maar tot overmaat van ramp werd een 0-1 voorsprong in de laatste minuten uit handen gegeven waardoor de ploeg van trainer Jack de Gier uiteindelijk met lege handen huiswaarts keerde.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. FC Den Bosch kan er over meepraten. Werden de eerste twee wedstrijden nog met enig fortuin gewonnen. De laatste weken trokken de Bosschenaren telkens aan het kortste eind. Zo ook vrijdagavond in Venlo. Spits Jizz Hornkamp raakte nog voor rust geblesseerd en werd vervangen door Roy Kuijpers, die zijn prima invalbeurt in de 67e minuut bekroonde met de openingstreffer. Met 0-1 op het scoreboord en nog slechts enkele minuten op de klok, leek FC Den Bosch op de derde competitiezege van het seizoen af te stevenen. Maar het mocht niet zo zijn. Vleugelaanvaller Yahcuroo Roemer schoot VVV in de 87e minuut langszij en drie minuten later dompelde de Duitser Brian Koglin de Bosschenaren verder in rouw door de 2-1 te scoren. Daar bleef het bij, waardoor FC Den Bosch alsnog met lege handen achterbleef. 

Thuis tegen Jong AZ

Aanstaande vrijdagavond speelt FC Den Bosch een thuiswedstrijd tegen Jong AZ; de nummer twee op de ranglijst en dé verrassing van dit nog prille seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op www.fcdenbosch.nl

Specials Talents

Mensen zijn sociale dieren. We willen graag onderdeel zijn van een groep. In een groep leren we omgaan met elkaar. En met emoties. Met die van onszelf en met die van anderen. Bij een groep horen, je geaccepteerd en veilig voelen binnen de sociale normen van die groep, is dus essentieel voor de ontwikkeling van allerlei vaardigheden. Kinderen leren dat vooral wanneer zij samen spelen. En waar kan dat beter dan op een sportveld? Een sportomgeving is dé omgeving waar kinderen spelend op kunnen groeien en waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

Niet vanzelfsprekend

Maar de mogelijkheid om te kunnen sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen bij wie dat opgroeien - om wat voor reden dan ook - niet zo vanzelf verloopt, vallen vaak buiten de boot bij de traditionele sportvereniging. Kinderen die snel overprikkeld zijn of bijvoorbeeld een vorm van autisme hebben, kúnnen niet altijd (meteen) meedoen bij een gewone vereniging. Of ze durven dat niet. Uit angst dat er niet positief op hen wordt gereageerd of omdat ze zelf moeite hebben met de prestatiedruk van competitiesporten. Ook de omgang met een coach en met spelregels kan een (grote) uitdaging vormen. Niet iedere trainer kan logischerwijs ook evengoed omgaan met een kind dat extra en specifieke aandacht nodig heeft. Dit alles maakt dat deze kinderen beduidend minder sporten dan leeftijdsgenootjes die geen speciale begeleiding nodig hebben.

Eerste serie van start

FC Den Bosch vindt dat niemand buitenspel of aan de zijlijn zou moeten staan. En kinderen al helemaal niet. Samen met het Special Talents-team creëert de FC Den Bosch Foundation voor kinderen met een indicatie daarom een veilige ontmoetingsplek om samen te sporten. Een plek die inspireert. Waar vanuit de behoeften van het kind laagdrempelige sportactiviteiten worden georganiseerd. Waar kinderen met een rugzakje (in welke vorm dan ook) de ervaring wordt gegeven dat ze onderdeel zijn van iets gezamenlijks. Vandaag - woensdag 15 september - gaat de eerste serie trainingen/bijeenkomsten van het Special Talents-programma van start bij FC Den Bosch. Aanmelden kan nog altijd. Kijk voor meer info op https://specialtalents.nl.

Meer berichten