Teebox Hole 1 tijdens de eerste dag van de Dutch Open op Bernardus Golf in Cromvoirt.
Teebox Hole 1 tijdens de eerste dag van de Dutch Open op Bernardus Golf in Cromvoirt. Foto: Octavio Passos/Getty Pictures

Nieuw baanrecord op eerste dag Dutch Open in Cromvoirt

Sport 198 keer gelezen

CROMVOIRT | Het Dutch Open 2021 leverde op de eerste dag direct een record op. De Ier Niall Kearney liet gisteren een nieuw baanrecord noteren met een score van 7 onder par. Ook veel andere Europese toppers scoren goed. Nederlander Sven Maurits (35) is de best scorende Nederlander met -4. Tweevoudig winnaar Joost Luiten komt met een score van level par binnen. Graeme McDowell, de Ierse Ryder Cup vice-captain noteert -1.

Vroeg in de ochtend en wat later in de middag doen zich de beste condities voor om goede scores neer te zetten. Joost Luiten kon in alle vroegte echter nog niet het verschil maken in zijn zoektocht naar een derde Dutch Open-beker. Na een ronde met drie birdies en drie bogeys kwam hij op level par terug in het clubhuis. “Het was het gewoon niet vandaag. Twee bogeys te veel vanuit het midden van de fairway. Tja, dat gebeurt op deze baan. Bernardus test ieder onderdeel van je spel. Morgen moet het wat scherper.” Ook Darius van Driel (level par), Lars van Meijel (+1) en Wil Besseling (+2) wisten op de openingsdag niet van de baan te ‘winnen’.

Sven Maurits

Sven Maurits is na afloop een stuk meer te spreken over zijn eerste rondgang. Maurits maakt onder meer drie birdies en een eagle in zijn laatste zes holes en is op -4 voorlopig de beste Nederlander, net buiten de top-10. “Hier had ik van te voren voor getekend”, aldus de golfer die afgelopen weekend het Nationaal Open won. “Het begin was nog niet zo soepel, maar dat heb ik de laatste zes holes ingehaald. Ik voel wel hoe je deze baan moet spelen.” Met Maurits staan nog vijf landgenoten onder par na de openingsronde.

Martin Simonsen

Een van de vroege starters die de gunstige omstandigheden helemaal optimaal benutte, was Martin Simonsen uit Denemarken. Hij bracht een bogeyvrije 66 (-6) binnen vanuit de eerste groep, maar dat was aan het einde van de dag dus niet de allerbeste score. Die was voorbehouden aan de nummer 435 van de wereldranglijst, de Ier Niall Kearney.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant