Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Roy Kuipers (links) tekende voor beide doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ die uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd. Een welkome opsteker voor FC Den Bosch na vier nederlagen op rij. (Foto: Henk van Esch)</p>

Roy Kuipers (links) tekende voor beide doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ die uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd. Een welkome opsteker voor FC Den Bosch na vier nederlagen op rij. (Foto: Henk van Esch)

(Foto: Henk van Esch )

FC Den Bosch wint in Stadion De Vliert met 2-1 van Jong AZ

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Na vier nederlagen op rij heeft FC Den Bosch eindelijk weer eens de drie punten mogen bijschrijven. In eigen huis wonnen de Bosschenaren met 2-1 van koploper Jong AZ. Roy Kuijpers was de gevierde man met twee doelpunten.

Binnen het halfuur kwam FC Den Bosch op voorsprong. Een verdediger van Jong AZ kopte de bal onvoldoende hard terug op zijn eigen doelman, waardoor Roy Kuijpers kon oppikken en met een lob doelman Westerveld kon verschalken. Na de openingstreffer leek het er even op dat FC Den Bosch kon doordrukken. Kuijpers profiteerde opnieuw van een miscommunicatie in de defensie van de Alkmaarders, maar de eindpass op Soufyan Ahannach was te zacht om een echte doelkans te kunnen creëren.

Strafschop voor Jong AZ

Na rust kwamen de gasten uit Alkmaar goed uit de startblokken. Ietwat onfortuinlijk kreeg verdediger Dylan Ryan in de 58e minuut de bal tegen de hand, waarna scheidsrechter Cantineau direct naar de stip wees. Yusuf Barasi legde succesvol aan voor de gelijkmakende 1-1. Na die gelijkmaker kantelde de wedstrijd meer in de richting van Jong AZ. Met korte combinaties sneden ze af en toe gemakkelijk door de Bossche linies, maar gelukkig leed het niet tot grote kansen. Waar het vorige week in Venlo misging in de laatste minuten, zat het deze keer mee voor de ploeg van hoofdtrainer Jack de Gier; in de 84e minuut schonk Kuijpers zijn elftal de overwinning met zijn tweede van de avond. Hij profiteerde opnieuw van een slippertje in de defensie van Jong AZ en schoot de 2-1 binnen.

Uit tegen FC Emmen

Een heerlijke overwinning na vier nederlagen op rij. Aanstaande vrijdag gaat FC Den Bosch op bezoek bij FC Emmen. In Drenthe wordt om 20.00 uur afgetrapt. Kijk voor kaartverkoop en meer info op www.fcdenbosch.nl.

Teun van Grunsven

Daarnaast was er de afgelopen week nog meer goed nieuws. Zo ondertekende Teun van Grunsven (21) op woensdag 15 september zijn eerste profcontract bij FC Den Bosch dat hem tot 2023 aan de club verbindt. Van Grunsven heeft er inmiddels al zes officiële wedstrijden in het blauw-wit op zitten. De uit Oss afkomstige centrale verdediger kwam vorige winter op amateurbasis over van RKC Waalwijk. Teun kende een moeizame start in Stadion De Vliert. Door blessureleed moest hij zijn debuut uitstellen tot seizoen 2021-2022, waarin hij zijn eerste minuten in het betaald voetbal maakte in de openingswedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie tegen Helmond Sport. Van Grunsven stond tot nu toe elk duel in het huidige seizoen aan de aftrap en ziet zijn harde werken beloond worden met een contract. Van Grunsven: “Door de tegenslagen van de afgelopen jaren twijfelde ik of ik door wilde gaan met voetballen. Ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om door te gaan en voor mijn kans te gaan bij FC Den Bosch. En nu staan we hier een paar maanden later om mijn eerste contract te tekenen.”

Ryan Leijten

Op de dag dat hij zijn achttiende verjaardag vierde, tekende ook Ryan Leijten zijn eerste profcontract bij FC Den Bosch. De middenvelder uit de Bossche jeugdopleiding zette zaterdag zijn krabbel onder een contract tot en met de zomer van 2024. De geboren Bosschenaar debuteerde in het seizoen 2020-2021 op de laatste speeldag in de hoofdmacht van FC Den Bosch. Leijten maakte direct indruk en sloot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen definitief aan bij het eerste elftal. Hij knokte zich al snel in het basiselftal en inmiddels staat de teller voor Ryan op acht officiële duels in het betaald voetbal, waarin hij één doelpunt wist te scoren. Leijten, die naast de Nederlandse nationaliteit ook Chinese roots heeft, heeft zin om te knallen in De Vliert: “Ik heb er naar uitgekeken om te mogen spelen in mijn geboortestad. Samen met de fans mooie herinneringen maken in Stadion De Vliert.”

Meer berichten