Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Almere City FC. De wedstrijd eindigde vorig seizoen in een 1-1 gelijkspel. (Foto: Henk van Esch)
FC Den Bosch neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Almere City FC. De wedstrijd eindigde vorig seizoen in een 1-1 gelijkspel. (Foto: Henk van Esch) (Foto: Henk van Esch )

FC Den Bosch moet zijn meerdere erkennen in ADO Den Haag

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | De supporters van beide ploegen spreken er al over sinds het competitieschema bekend is gemaakt: ADO Den Haag en FC Den Bosch troffen elkaar zondag in het Cars Jeans Stadion. Het werd een duel vol strijd en passie, waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken en een 3-2 overwinning mocht bijschrijven.

Het duel kende een wat stroeve start, mede door het feit dat scheidsrechter Hensgens later voor het beginsignaal kon fluiten in verband met een grote hoeveelheid aan confetti op het veld en hij enkele minuten later nogmaals het spel moest stilleggen, nadat er rookfakkels op het veld werden gegooid door supporters van de Hagenezen. Na het rommelige begin was het ADO Den Haag dat direct het initiatief nam. Met een opportunistische speelstijl wist de thuisploeg enkele mogelijkheden te creëren, waarbij met name Besuijen en Verheydt voor gevaar wisten te zorgen. Uiteindelijk resulteerde het Haagse overwicht uit in de openingstreffer van Thomas Verheydt. De spits kopte in de 21e minuut van dichtbij de bal over de doellijn. Van der Steen leek er nog een hand tegenaan te krijgen, maar kon toch niet voorkomen dat de thuisploeg de voorsprong nam.

Gelijkmaker

Na de openingstreffer ging FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmakende treffer. Het was enkele minuten na de 1-0 dichtbij, nadat Soufyan Ahannach de bal vanaf rand zestien tegen de deklat schoot. Tien minuten voor de pauze viel dan toch de gelijkmaker via wie anders dan Roy Kuijpers, die profiteerde van de ruimte achter de Haagse defensie en met een rollertje de 1-1 tegen de touwen schoot. Steven van der Heijden, die na een hamstringblessure weer terugkeerde in de Bossche basiself, werd tijdens de pauze vervangen door Jorn van Hedel, waardoor linksachter Salasiwa naar het middenveld doorschoof. De Bosschenaren leken na rust de wedstrijd onder controle te krijgen. Desondanks was het toch opnieuw ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Thomas Verheydt was er als de kippen bij om een vroege voorzet vanaf de linkerkant binnen te koppen. Eén moment van onoplettendheid werd direct fataal voor FC Den Bosch in deze fase. Na de 2-1 van Verheydt probeerde De Gier met aanvallende wissels zijn ploeg richting een gelijkspel te duwen. Verder dan een mogelijkheid voor Kuijpers, die de bal vergat aan te nemen, kwamen de Bosschenaren niet in de tweede helft.

Noodrem

Ondanks het gegeven dat Den Bosch niet echt een vuist meer kon maken, hing een genadeklap niet direct in de lucht. Die kwam er echter wel. Salasiwa verloor de bal op het middenveld, waarna Besuijen de diepte in werd gestuurd. De ingevallen Jorn van Hedel, die al eerder een gele kaart kreeg, moest aan de noodrem trekken met een strafschop en zijn tweede gele prent als gevolg. Vanaf elf meter faalde Thomas Verheydt niet en tekende daarmee voor zijn derde doelpunt van de middag en zette de 3-1 op het scorebord.

Aansluitingstreffer

Met tien man probeerde FC Den Bosch nog op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk ook via Soufyan Ahannach, die vanuit de doelmond de eindstand op 3-2 bepaalde nadat invaller Mohamed Berte de bal breed legde. Maar daar bleef het helaas ook bij. Wederom bleef FC Den Bosch met lege handen achter nadat het de laatste weken ook zonder punten van het veld moest stappen tegen FC Emmen en SC Telstar. Hierdoor zijn de Bosschenaren momenteel terug te vinden op een 19e en dus voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Thuis tegen Almere City FC

Aanstaande vrijdag staan de Bosschenaren in de eigen Vliert aan de aftrap tegen Almere City FC; de nummer 17 van de ranglijst. Aanvang om 20.00 uur. Kijk voor kaartverkoop en het laatste nieuws op www.fcdenbosch.nl.

Meer berichten