FC Den Bosch-aanvaller Roy Kuipers wordt omhelst door zijn medespelers nadat hij de 1-0 op het scorebord heeft gezet. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Ahannach knalt FC Den Bosch naar 2-1 zege op De Graafschap

Sport 180 keer gelezen

DEN BOSCH | Een strijdbaar FC Den Bosch heeft vrijdagavond in de tweede thuiswedstrijd op rij een 2-1 overwinning geboekt. Zonder de zieke hoofdtrainer Jack de Gier, die op de bank werd vervanger door Van Overbeek en Calderwood, knokten de Bosschenaren zich tegen De Graafschap naar een knappe driepunter.

De wedstrijd begon nog wat moeizaam voor de thuisploeg. De Doetinchemmers namen van het begin af aan het heft stevig in handen, met als gevolg dat Van der Steen meerdere keren reddend moest optreden namens FC Den Bosch op inzetten van de aanvallers van De Graafschap. Tot het moment dat in de 21e minuut de sluitpost alsnog zijn meerdere moest erkennen in een droge knal van afstand van De Graafschap-speler Jeffry Fortes.

Roy Kuijpers

Na de verdiende 0-1 van Fortes ging FC Den Bosch direct op zoek naar de gelijkmaker. En wie anders dan Roy Kuijpers zette opnieuw zijn naam op het scorebord met een inzet van dichtbij en bracht hiermee zijn ploeg nog voor het half uur op 1-1.
Toch bleven de gasten uit de Achterhoek in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. Prettig voor FC Den Bosch was het feit dat doelman Van der Steen zijn mannetje bleef staan en FC Den Bosch hierdoor met een gelijke stand de rust wist te bereiken.

Matchwinner

Na rust was het een gelijk opgaande strijd. De Graafschap voerde nog steeds wel licht de boventoon, maar FC Den Bosch kwam er regelmatig goed uit en wist dan ook meerdere malen gevaarlijk te worden. Het gevoel heerste dat wie een doelpunt zou maken ook direct als winnaar van het veld zou stappen. Dat bleek uiteindelijk ook het geval te zijn.

Soufyan Ahannach dribbelde een kwartier voor tijd vanaf de linkerkant het zestienmetergebied in en haalde fantastisch uit richting het doel van keeper Jurjus, die kansloos was op de inzet van Ahannach. Het doelpunt werd samen met een ontketende M-Side gevierd, die de ploeg in de laatste fase er doorheen wist te slepen. Verder dan enkele plaagstootjes kwam De Graafschap niet meer. De 2-1 van Ahannach werd het winnende doelpunt in een mooie en sfeervolle voetbalavond in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Op bezoek bij MVV

Door deze overwinning komt FC Den Bosch de top 10 van de ranglijst binnen en doet het tevens ook hele goede zaken in de strijd om de periodetitel. Op maandag 15 november staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Maastricht gaan de Bosschenaren dan op bezoek bij MVV. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op de website van FC Den Bosch:

Afscheid oudgedienden

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat Danny Verbeek, Paco van Moorsel, Mats Deijl en Luuk Brouwers wekelijks hun blauwwitte shirt op het sportieve lijf droegen. Al die jaren in het FC Den Bosch-shirt omvatten seizoenen vol heroïsche, zwaarbevochten of eenvoudige overwinningen, en soms ook pijnlijke nederlagen. Onbetaalbaar zijn de herinneringen die de supporters met deze FC-ers delen. Uit het oog, maar nooit uit het blauwwitte hart. Vrijdag, direct na de warming-up voor de wedstrijd tegen De Graafschap, werden Danny, Paco, Mats en Luuk door iedereen die FC Den Bosch een warm hart toedraagt bedankt voor al hun jaren bij en al hun inzet voor FC Den Bosch. ‘Door de corona veel later dan gepland, maar wel met héél ons hart’, aldus Rob Almering, algemeen directeur FC Den Bosch.