Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Foto van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Top Oss vorig seizoen in Stadion De Vliert. Aanstaande vrijdag wordt deze Brabantse derby opnieuw gespeeld, maar dan helaas zonder publiek.&nbsp;</p>

Foto van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Top Oss vorig seizoen in Stadion De Vliert. Aanstaande vrijdag wordt deze Brabantse derby opnieuw gespeeld, maar dan helaas zonder publiek. 

(Foto: Henk van Esch )

FC Den Bosch betreurt kabinetsbesluit: ‘Voetbal is van en voor de fans’

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | De komende drie weken zullen alle sportwedstrijden in Nederland zonder publiek worden afgewerkt. Dit deelde het kabinet op vrijdagavond mede in een persconferentie. Daardoor zal FC Den Bosch het de komende vier speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie zonder de steun van de supporters moeten doen. 

Dit heeft onder andere tot gevolg dat er bij de wedstrijden van FC Den Bosch uit tegen MVV Maastricht (afgelopen maandag), thuis tegen TOP Oss (19 november), Volendam uit (26 november) en NAC Breda thuis (3 december) geen publiek aanwezig mag zijn.

Mogelijk wedstrijden verplaatsen

“FC Den Bosch is ontzettend teleurgesteld in het genomen besluit. We zijn als club dan ook een voorstander van het verplaatsen van zoveel mogelijk wedstrijden. Voetbal is van en voor de fans. We zullen dan ook ieder initiatief steunen om dat op een veilige en gezonde manier mogelijk te maken”, zo laat de club in een eerste reactie op de eigen website weten.

KNVB haalt uit naar Den Haag

Het kabinetsbesluit van vrijdagavond is hard aangekomen bij alle sportclubs in Nederland. En ook bij de KNVB die in een statement direct na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen hard uithaalt naar Den Haag: ‘Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in ‘Den Haag’ niet meer wat te doen.’
‘We hebben tienduizenden euro’s per locatie geïnvesteerd om alles coronaproof te maken voor de toeschouwers. Er zijn sinds de eerste lockdown weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld en geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingshaarden. Dit bevestigen ook de cijfers van het RIVM en GGD. We hebben volop meegewerkt aan de fieldlabs en daarna de pilots met het coronatestbewijs. Hierdoor hebben we kennis en ervaring opgedaan die we met andere sectoren konden delen. De controle van het coronatoegangsbewijs verrichten wij al heel lang met zelfs een 100% score en dat verloopt in het betaald voetbal probleemloos.’
‘Wij volgen de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, maar de zojuist bekendgemaakte maatregelen die het betaald voetbal treffen hebben geen positief effect want er zijn al geen besmettingshaarden in de stadions. Dit is vooraf bekend, dus waarom toch publiek verbieden? Het spelen voor publiek vormt de basis van het betaald voetbal en de voetballiefhebbers konden al anderhalf jaar niet of nauwelijks wedstrijden bijwonen. Zij zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid. Het voetbal is niet het probleem, maar lijkt nu toch weer te worden gestraft’, zo besluit de KNVB.

Brabantse derby zonder publiek

Het verzet tegen het kabinetsbesluit om alle sportwedstrijden zonder publiek te spelen mag dan groot zijn, toch is het vooralsnog de realiteit. FC Den Bosch zal het - zoals het er nu naar uitziet - de komende drie weken dus zonder de steun van de aanhang moeten doen. Te beginnen vrijdagavond in de altijd beladen derby thuis tegen Top Oss. Aftrap om 20.00 uur. Een grote tegenvaller voor hoofdtrainer Jack de Gier en zijn mannen die de laatste weken de weg omhoog gevonden lijken te hebben. Niet in de laatste plaats dankzij de aanmoedigingen van de fanatieke en hondstrouwe achterban.

Mocht er toch nog besloten worden om de komende speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie uit te stellen, dan leest u dat op www.bosscheomroep.nl en/of op www.fcdenbosch.nl.

Meer berichten