Bericht van FC Den Bosch.

Van der Heijden knikt FC Den Bosch naar derde overwinning op rij

Sport 186 keer gelezen

DEN BOSCH | In een lege Geusselt kroonde Steven van der Heijden zich tot matchwinner. De middenvelder kopte van dichtbij, op aangeven van Soufyan Ahannach, de bevrijdende 0-1 tegen de touwen en zorgde hiermee voor de derde Bossche overwinning op rij.

Er heerste zowel voorafgaand als tijdens de wedstrijd een ijzige sfeer in Stadion De Geusselt. Door de aangescherpte corona maatregelen troffen MVV Maastricht en FC Den Bosch elkaar in een stadion zonder supporters. Of het zijn uitwerking had op de start van de beide ploegen zal nooit bewezen kunnen worden, maar dat zowel MVV als FC Den Bosch moeizaam uit de startblokken kwamen, staat als een paal boven water. Op een enkele mogelijkheid na, waarbij het afgekeurde doelpunt van Soufyan Ahannach (buitenspel), viel er weinig te genieten in de eerste 45 minuten in Zuid-Limburg.

Omzetting De Gier wierp vruchten af

Met een kleine omzetting in de aanvalslinie, waarbij Kuijpers en Ahannach van kant wisselden in het tweede bedrijf, kwamen de Bosschenaren beter tot voetballen en werd het met name vanaf de rechterkant steeds gevaarlijker. De vroege voorzetten van Ahannach vonden regelmatig een Bosch’ hoofd. In de 67e minuut was het opnieuw Ahannach die met een voorzet de opgekomen Van der Heijden wist te bereiken. Het was voor de middenvelder nog een koud kunstje om de bal op maat van dichtbij binnen te knikken en hiermee zijn ploeg op een verdiende 0-1 voorsprong te zetten. Een doelpunt dat later goud waard bleek te zijn.

Defensie staat als een huis

Na de eerste Bossche treffer kreeg de ploeg van Jack de Gier meermaals de mogelijkheid om de score uit te breiden. Topscorer Roy Kuijpers kreeg de grootste kans; hij omspeelde doelman Matthys maar kon met zijn mindere linkerbeen de bal niet genoeg kracht bij zetten om het duel in het slot te gooien. Nadien ontbrak het aan precisie in de eindpass om vroegtijdig de punten over de streep te trekken. De thuisploeg probeerde in de laatste minuten nog aan te dringen. Met enkele aanvallende wissels wist het sporadisch wat onrust te creëren in de Bossche defensie, die de gehele wedstrijd als een huis overeind bleef staan. In de 94e minuut klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Perez en kon FC Den Bosch na overwinningen op Jong FC Utrecht en De Graafschap opnieuw een overwinning bijschrijven. Door deze driepunter in Maastricht mengen de Bosschenaren zich in de top om de strijd om de tweede periodetitel.