Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>FC Den Bosch-speler Gaston Salasiwa in duel met Lion Kaak van Top Oss. De Bosschenaren wonnen uiteindelijk met 1-0 en boekten zo de vierde competitiezege op rij.&nbsp;</p>

FC Den Bosch-speler Gaston Salasiwa in duel met Lion Kaak van Top Oss. De Bosschenaren wonnen uiteindelijk met 1-0 en boekten zo de vierde competitiezege op rij. 

(Foto: Henk van Esch)

FC Den Bosch speelt vrijdag uit tegen FC Volendam

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Van een echte derby was tijdens het duel tussen FC Den Bosch en TOP Oss, in een lege Vliert, weinig sprake. Ondanks dat het spel van beide ploegen niet om over naar huis te schrijven was, schrijft FC Den Bosch de punten voor de vierde keer op rij volledig bij. Ryan Leijten schoot in de zesde minuut de winnende treffer tegen de touwen (1-0). Vrijdag speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Trainer Jack de Gier zal maling hebben aan het feit dat zijn ploeg niet de vorm had die het in de thuisduels met Jong FC Utrecht en De Graafschap wel ten toon wist te spreiden. Het gemis van supporters op de tribunes zal daar ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. De echte sfeer van een derby, die vooraf door de mediateams van beide ploegen zo goed mogelijk werd opgepookt, ontbrak negentig minuten lang. De vuurwerkshow voorafgaand aan de wedstrijd buiten het stadion gaf nog het gevoel dat er iets op het spel stond op deze vrijdagavond.

Weinig echte kansen

Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Na de openingstreffer van Leijten namen de Ossenaren iets meer het initiatief, zonder echte hele grote mogelijkheden te creëren. Op een sporadische poging van Tejan en Margaret na, wisten de gasten uit Oss geen kansen uit te spelen. Ook Den Bosch moest het doen met een sporadisch schot van afstand. Het voordeel voor de Bosschenaren was er natuurlijk al snel in dit duel, door de vroege openingstreffer. Scheidsrechter Van Boekel floot uiteindelijk in de 93e minuut voor de laatste maal, waardoor FC Den Bosch opnieuw een zege mocht bijschrijven en het zich blijft nestelen in de top van de tweede periode. Ook op de ranglijst doen de Bosschenaren bijzonder goede zaken. Door deze driepunter klimt Den Bosch twee plaatsen en vind het zichzelf terug op de achtste positie op de ranglijst.

Vrijdag uit tegen Volendam

Komende week vrijdag staat er een uitduel bij FC Volendam op het programma. In het Kras Stadion treffen FC Volendam en FC Den Bosch elkaar dan om 20.00 uur voor speelronde 17 in de Keuken Kampioen Divisie. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams in de strijd om de tweede periodetitel. Kijk voor het laatste nieuws op www.fcdenbosch.nl.

Compensatieregeling

Overigens zal ook de volgende thuiswedstrijden tegen NAC Breda (vrijdag 3 december) definitief zonder publiek worden gespeeld. De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben het volgende statement gedeeld: ‘Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat de wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken zonder publiek moeten worden gespeeld. Dit in het kader van de nieuwste coronamaatregelen. Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld. Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt. Het voetbal biedt in deze bijzondere tijden miljoenen mensen thuis ontspanning, topsport en amusement. Door te spelen werken we (opnieuw) mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van ‘Den Haag’ horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!’

Meer berichten