Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Vorig jaar eindigde thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen NAC Breda in een 1-1 gelijkspel. Op de foto wint Steven van der Heijden het duel van oud-speler van FC Den Bosch Mario Bilate.</p>

Vorig jaar eindigde thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen NAC Breda in een 1-1 gelijkspel. Op de foto wint Steven van der Heijden het duel van oud-speler van FC Den Bosch Mario Bilate.

(Foto: Henk van Esch Fotografie )

FC Den Bosch maakt zich na nederlaag in Volendam op voor Brabantse derby

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Een periodekraker in Volendam waar in het Kras Stadion de nummers 2 en 4 van de tweede periode elkaar troffen. De laatste kans voor FC Den Bosch om zich definitief te mengen in de strijd om de titel waarmee de ploeg zich zou verzekeren van een ticket voor de play-offs aan het einde van het Keuken Kampioen Divisie seizoen. Ondanks een sterke eerste helft trok de thuisploeg aan het langste eind: 3-0.

FC Den Bosch begon nog wel prima aan de uitwedstrijd bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Met uiterst verzorgd positiespel en het mes tussen de tanden was de ploeg van trainer Jack de Gier met regelmaat de bovenliggende partij in het vissersdorp. FC Den Bosch vergat echter de mogelijkheden te verzilveren en daarmee zichzelf te belonen voor een prima eerste helft. Sterker nog; op slag van rust kreeg de ploeg de deksel op de neus. Gaetano Oristanio dook ineens op achter de Bossche defensie en verschalkte doelman Van der Steen met een inzet in de verre hoek. Door de treffer van de Italiaanse huurling van Internazionale gingen beide ploegen aan de thee met een 1-0 tussenstand.

Volendam krijgt vleugels

De openingstreffer van Volendam leek die ploeg vleugels te hebben gegeven in de tweede helft. Binnen een kwartier na de pauze verdubbelde de thuisploeg de score. Salasiwa probeerde de bal weg te werken uit het eigen zestienmetergebied, zag Robert Mühren voor zich opduiken die hem de bal ontfutselde en de 2-0 voor de Volendammers tegen de touwen schoot. Na de tweede treffer was het Bossche verzet definitief gebroken. Met enkele aanvallende wissels probeerde De Gier nog wat te forceren, maar tot een echt Bosch’ offensief kwam het helaas niet meer.

Tweede doelpunt Mühren

Zo’n twintig minuten voor het laatste fluitsignaal zette opnieuw Robert Mühren een kruisje achter zijn naam. Zijn tweede doelpunt van de avond zou ook direct de laatste treffer in dit duel zijn: 3-0. Een eretreffer voor FC Den Bosch had meer dan verdiend geweest. Zeker in de blessuretijd had scheidsrechter Martens de bal nog op de stip moeten leggen nadat invaller Berte onreglementair van de bal werd gezet in de Volendammer doelmond. De leidsman liet het aan zich voorbij gaan, waardoor de 3-0 stand op het scorebord bleef staan.

Kleine kans op periodetitel

Door deze nederlaag is er theoretisch nog een kleine kans op de periodetitel voor FC Den Bosch, ware het niet dat er meerdere kapers op de loer liggen. Na vier overwinning op rij moeten de Bosschenaren na lange tijd dus weer eens het onderspit delven.

Thuis tegen NAC Breda

Aanstaande vrijdag wacht FC Den Bosch een nieuwe kans. In de eigen Vliert ontvangt de ploeg van trainer Jack de Gier dan provinciegenoot NAC Breda. De wedstrijd wordt vrijdag 3 december om 20.00 uur afgetrapt.

Lege tribunes

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen wordt ook deze wedstrijd zonder publiek gespeeld. Supporters die al een kaartje voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda hadden gekocht, krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een voucher voor een thuiswedstrijd van FC Den Bosch naar keuze, of het laten terugstorten van het aankoopbedrag. Kies je voor een voucher, dan mag je in de tweede seizoenshelft bij een thuiswedstrijd naar keuze jouw voucher verzilveren. Logischerwijs gelden de tickets voor dezelfde tribune. Wil je het geld teruggestort hebben, dan kun je een mail sturen naar info@fcdenbosch.nl met je naam en of het kaartje online gekocht is of bij de receptie van FC Den Bosch. Is het kaartje bij de receptie gekocht, dan dien je ook je bankrekeningnummer door te geven. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws over FC Den Bosch op de website: www.fcdenbosch.nl

Meer berichten