Heroes Den Bosch moet morgen (donderdag 13 januari) alweer aan de bak.
Heroes Den Bosch moet morgen (donderdag 13 januari) alweer aan de bak. Foto: Robert Verboon

Eerste nederlaag van het seizoen voor Heroes Den Bosch

Sport 191 keer gelezen

DEN BOSCH | In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is Heroes Den Bosch ook tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. In en tegen Leiden ging de ploeg met 85-70 onderuit. Mike Carlson was topscorer aan de kant van Heroes met 17 punten. Kherrazi kwam tot een double-double.

door Rob de Keijzer

Het is diezelfde Mohamed Kherrazi die de score opent deze middag. Hij zou het druk krijgen onder de borden, omdat Thomas van der Mars en Morgan Stilma er vanwege het coronaprotocol niet bij zijn. Daar tegenover staat de terugkeer van Austin Price. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel in het begin van de wedstrijd. Bij ZZ Leiden is het vooral Einaras Tubutis die zich onderscheidt in dit eerste kwart. Met 13 punten heeft hij een groot aandeel in de score van de thuisploeg. Q1 wordt afgesloten met een 24-20 tussenstand. ZZ Leiden begint het tweede kwart sterk. Ze lopen snel uit naar 35-23, waarna coach Braal een time-out pakt. Heroes knokt zich daarna terug in de wedstrijd. De ruststand is 44-37. Na de pauze is het meteen ZZ Leiden dat de toon zet. Heroes is niet bij machte om iets aan de achterstand te doen dit kwart en gaat met een 69-48 achterstand Q4 in. Maar ook in dat laatste kwart kan de ploeg geen vuist meer maken. Morgen (donderdag 13 januari) staat de volgende wedstrijd op het programma. Heroes speelt dan uit tegen Basketbal Academie Limburg.