Heroes-speler Sam Vianen in duel met Thomas van Dijk van Den Helder Suns.
Heroes-speler Sam Vianen in duel met Thomas van Dijk van Den Helder Suns. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch verliest daags na ruime zege in de beker

Sport 185 keer gelezen

DEN BOSCH | Heroes Den Bosch heeft op 18 januari ook de tweede ontmoeting met Den Helder Suns gewonnen. Met 88-47 waren de Bosschenaren veel te sterk en dus gaat het team van Erik Braal door naar de halve finale van de Basketball Cup.

door Rob de Keijzer

Topscorer aan de kant van Heroes deze avond was Edon Maxhuni met 16 punten, gevolgd door Thomas Van der Mars met 15 punten. Morgan Stilma en Shane Hammink kwamen beiden tot 11 punten.

Veel tijd om van deze overwinning te gieten was er niet. Zaterdagavond stond alweer de volgende wedstrijd op het programma. Heroes Den Bosch nam het in deze zeventiende ronde in de BNXT League op tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In deze allereerste clash tussen beide ploegen waren het uiteindelijk de Rotterdammers die in eigen huis de langste adem hadden. Met 82-72 stuurde de ploeg van Toon van Helfteren Heroes huiswaarts. Clay Mounce was namens Heroes topscorer met 16 punten, gevolgd door Edon Maxhuni met 15. Bij Feyenoord was Jones niet te stoppen met maar liefst 26 punten en kwam Rhodes tot 21 punten. Ondanks de nederlaag blijft Heroes Den Bosch lijstaanvoerder in de BNXT League met 32 punten uit 17 wedstrijden. Nummer twee ZZ Leiden is wel genaderd tot op één punt. Zaterdag speelt Heroes thuis tegen Donar Groningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant