Laat doelpunt zet Stadion De Vliert in vuur en vlam

Sport 211 keer gelezen

DEN BOSCH | In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen neemt FC Den Bosch het op tegen Roda JC. Een laat doelpunt van Soufyan Ahannach zorgt ervoor dat de Bosschenaren er met de drie punten vandoor gaan.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. Bryan Limbombe komt gevaarlijk vrij in de Bossche zestienmeter. Hij haalt uit, maar Wouter van der Steen heeft de bal klemvast. Even later komen de Limburgers opnieuw gevaarlijk voor het doel. Patrick Pflücke probeert het van afstand. Van der Steen duikt naar de goede hoek en tikt de bal weg.

Halverwege de eerste helft proberen beide ploegen elkaar vast te zetten. Er worden weinig kansen gecreëerd. De laatste minuten zorgen weer voor wat spanning in De Vliert. Een omschakeling komt bij Pflücke terecht. Hij speelt de bal naar Limbombe. Hij schiet de bal recht in de handen van Van der Steen. Ook FC Den Bosch laat zich zien voor het vijandelijke doel. Keeper Rody de Boer voorkomt dat Jeremy Cijntje de 1-0 kan binnentikken. Zo gaan beide ploegen met de brilstand de kleedkamers in.

In het tweede bedrijf is het Den Bosch met de eerste kans. Barry Maguire ziet Ahannach vrijstaan. De aanvaller schiet plotseling, maar hij schuift de bal net voorlangs de goal. Na een uur spelen probeert Limbombe het vanuit een moeilijke hoek. Zijn schot wordt onderweg gekraakt, waardoor Van der Steen de bal gemakkelijk kan oprapen.

Met nog tien minuten te spelen komt een lange bal van Van der Steen in het Limburgse zestienmetergebied terecht. Torino Hunte ziet zijn kans schoon en gaat erachteraan. De bal valt lastig tussen de aanvaller en de keeper, die elkaar dwars zitten. Hierdoor komt het niet tot een echte doelpoging.

In de slotminuten wordt de score eindelijk geopend. Ahannach ontvangt de bal op de rand van de zestien. De aanvaller haalt uit en schiet de bal met gevoel in de lange hoek: 1-0. In de blessuretijd wil William van Overbeek, die deze wedstrijd het stokje overneemt van Jack de Gier vanwege een schorsing, de overwinning veiligstellen. Hij wisselt Cijntje voor verdediger Teun van Grunsven.

Zo eindigt een wedstrijd met weinig kansen in het voordeel van FC Den Bosch. Roda wordt met 1-0 verslagen. Vrijdagavond staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Dan reist FC Den Bosch af naar Helmond Sport. Kijk voor het laatste nieuws over FC Den Bosch op de website: www.fcdenbosch.nl.