Teun van Grunsven is ambassadeur van FC Robinstijn. Deze stichting laat voetbalwensen in vervulling gaan voor kinderen van 5 tot 18 jaar die het verdienen om eens een dag in het zonnetje te staan.
Teun van Grunsven is ambassadeur van FC Robinstijn. Deze stichting laat voetbalwensen in vervulling gaan voor kinderen van 5 tot 18 jaar die het verdienen om eens een dag in het zonnetje te staan. Foto: Kees Vos

FC Den Bosch omarmt nieuwe maatschappelijke initiatieven

Sport 547 keer gelezen

DEN BOSCH | Een voetbalstadion is de plaats waar je helden zijn. Spelend in de kleuren van jouw favoriete club. Je eigen vereniging, de lokale trots of de club die je hebt meegekregen van vader of moeder. Inmiddels zo verweven met je leven dat het elk weekend je voetbalhart sneller laat kloppen. Voetbal zorgt voor verbinding, hoop en plezier! 

Genieten van voetbal betekent ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Voor velen heel gewoon. Maar voor sommigen is het veel meer dan dat. Voor hen helpt voetbal echt even te ontsnappen aan hun zorgen. Daarom laat FC Robinstijn voetbalwensen in vervulling gaan voor kinderen van 5 tot 18 jaar die het verdienen om eens een dag in het zonnetje te staan. Voor kinderen die, om welke reden dan ook, een moeilijke periode in hun leven doormaken, kan een wensdag in het bijzijn van ouders, broertjes een zusjes, écht verschil maken. Bij het vervullen van deze ‘Bijzondere Wensen’ op maat is de concrete wens van het kind leidend, want ieder kind heeft een eigen voetbaldroom!

Fan of the Match

Voortaan is er bij elke thuiswedstrijd van FC Den Bosch ook een Fan of the Match. Voor een kind met een blauwwit FC-hart en met een bijzondere achtergrond wordt dan een unieke middag of avond verzorgd. De Fan of the Match is bijvoorbeeld bij de warming-up op het veld, gaat op de foto in de dug-out, doet een rondo met de reserves en loopt vooraan met de arbitrage én de wedstrijdbal in de line-up het veld op. Na de wedstrijd zijn er ontmoetingen en fotomomenten met spelers en staf. Ook ondersteunen FC Robinstijn en de FC Den Bosch Foundation binnen het partnerschap het bijzonder voetbal voor kinderen met een indicatie. Zodat zij voor een dag een échte profvoetballer kunnen zijn. FC Den Bosch-speler Teun van Grunsven is ambassadeur van FC Robinstijn. Info en aanmelden: fcdenbosch.nl en/of fcrobinstijn.nl.

Challenge4Charity

Gehandicapten? Mensen met een beperking? Als het aan Moustafa Makhlouf (39) ligt, vergeet je die woorden zo snel mogelijk. Wie leeft met een uitdaging, is wat hem betreft een Held. Sinds 2014 coacht en helpt hij mensen als Ron, die blind is, Mehmed en Yvette, die het syndroom van Down hebben, en vele anderen. Samen inspireren ze tienduizenden volgers met hun verhalen en filmpjes op social media. Ook schrijfster Melissa Verheijen raakte geïnspireerd. Zij schreef er een boek over. In ‘Onbeperkt Moustafa vertelt Moustafa openhartig over de ups en downs in zijn eigen leven en hoe die hem hebben geleid naar de vaak prachtige avonturen met zijn beste vrienden, de Helden.

Missie

Moustafa heeft ook een missie, namelijk het starten van een centrum voor verbinding en inclusiviteit in de binnenstad. Dit moet een plek worden waar mensen met en zonder een uitdaging gelijkwaardig zijn en kunnen samenkomen om te praten, koffie te drinken en te sporten. Hiervoor richtte Moustafa Stichting Challenge4Charity op. Om geld in te zamelen deed de oud-karatekampioen de hele maand april de Ramadan Run Challenge. Dit betekende dat Moustafa 10 marathons liep tijdens de Ramadan-periode. Ook de totale netto-opbrengst van zijn boek komt dit doel ten goede.

Eregast

Bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen waren Moustafa en de Helden eregast in Stadion De Vliert. Moustafa kreeg uit handen van Foundation-voorzitter Esther Vroegh het eerste exemplaar van de tweede druk van zijn boek overhandigd én de belofte dat FC Den Bosch Moustafa, waar mogelijk, ondersteunt in zijn missie. Want FC Den Bosch is fan van Makhlouf. Esther Vroegh: “Een stad heeft bevlogen mensen nodig. Moustafa is zo iemand. Hij herkent en erkent het enorme belang van kansen creëren voor de meest kwetsbare individuen en groepen van onze samenleving. Hiervoor neemt hij op een aanstekelijke en sympathieke manier verantwoordelijkheid. Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen betrokken raken bij Moustafa’s missie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant