Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Naast Nederlander Joost Luiten (foto) maakt nog een aantal andere eerdere winnaars hun opwachting tijdens het Dutch Open 2022 op Bernardus Golf in Cromvoirt. (Foto: Octavio Passos/Getty Images)
Naast Nederlander Joost Luiten (foto) maakt nog een aantal andere eerdere winnaars hun opwachting tijdens het Dutch Open 2022 op Bernardus Golf in Cromvoirt. (Foto: Octavio Passos/Getty Images) (Foto: OCTAVIO PASSOS)

Sterk deelnemersveld tijdens Dutch Open 2022 in Cromvoirt

  •   keer gelezen   Sport

CROMVOIRT | Thomas Pieters, Bernd Wiesberger en de tweeling Nicolai en Rasmus Højgaard zijn enkele aansprekende namen in het deelnemersveld van het Dutch Open 2022. De 102de editie van het internationale golftoernooi wordt van 26 tot en met 29 mei op Bernardus Golf in Cromvoirt gespeeld.

Het Dutch Open verhuisde op de toernooikalender van de European Tour van september naar het voorjaar. Met nog een week of twee te gaan voordat het prestigieuze toernooi begint, kondigde toernooidirecteur Daan Slooter afgelopen week de komst van een aantal topspelers aan. Het meedoen van ambassadeur en tweevoudig winnaar (2013, 2016) Joost Luiten is welhaast vanzelfsprekend, maar naast de zesvoudig tourwinnaar maakt nog een aantal andere eerdere winnaars hun opwachting op Bernardus Golf in Cromvoirt.

Thomas Pieters

Thomas Pieters won in 2015 het Dutch Open en eindigde vorig jaar het seizoen heel sterk met een knappe overwinning in de Portugal Masters. Dit jaar begon hij zelfs nog beter aan het seizoen. De 30-jarige Belg zegevierde eind januari in Abu Dhabi in het eerste Rolex Series-toernooi van het jaar. Mede dankzij die overwinning staat Thomas Pieters momenteel op de 35ste plaats op de wereldranglijst en op de derde plaats in de DP World Tour Rankings.

Bernd Wiesberger

Bernd Wiesberger is zeker ook een winnaar, getuige zijn acht overwinningen op de DP World Tour. Wiesberger maakte in de laatste Ryder Cup deel uit van Team Europa en eindigde al eens heel hoog in het Dutch Open. In 2016 moest hij alleen Joost Luiten voor zich dulden. De Oostenrijker, bevriend met Luiten, bezwoer toen niet eerder te zullen rusten voordat hij ook dit toernooi op zijn palmares zou kunnen bijschrijven.

Nicolai en Rasmus Højgaard

De nieuwe aanstormende generatie wordt in het Dutch Open 2022 aangevoerd door Nicolai en Rasmus Højgaard. De 22-jarige tweeling uit Denemarken is samen goed voor al vijf touroverwinningen. Rasmus had de primeur in 2019 op Mauritius en won ook in 2020 (UK Championship) en 2021 (Omega Masters). Precies een week na dat toernooi volgde broer Nicolai zijn voorbeeld door het Italiaans Open te winnen. Dit jaar voegde Nicolai zich ook al bij het rijtje winnaars. De Deen pakte begin februari de titel in het Ras al Khaimah Championship in de Verenigde Arabische Emiraten. Nicolai kwam al eens dicht bij de zege in het Dutch Open. In 2019 kreeg hij een wildcard, waarna hij bepaald niet teleurstelde. De Deen eindigde op twee slagen van winnaar Sergio Garcia op een tweede plaats.

Kiradech Aphibarnat

Een bijzondere speler, die ook al eens aan de overwinning mocht ruiken, is Kiradech Aphibarnat. De Thai ging in 2017 als leider de laatste ronde in en had tot aan de laatste hole nog een reële kans op de zege. Maar door dubbel bogeys op de laatste twee par-5 holes vergooide de Thai op het laatste moment zijn kansen in het jaar waarin de Fransman Romain Wattel won.

Johannes Veerman

Johannes Veerman (29) heeft zeker de potentie om het Dutch Open te winnen. De Amerikaan met ook een Nederlands paspoort liet vorig jaar met een zesde plaats al zien zich thuis te voelen op Bernardus. Het is Veerman er veel aan gelegen om het dit jaar nog beter te doen.

Over het Dutch Open

De 102de editie van het Dutch Open wordt van 26 tot en met 29 mei 2022 gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het Dutch Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, ING Private Banking en TCS. Kijk voor kaartverkoop en meer info op https://dutchopen2022.nl.

Meer berichten