Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Frederique Matla kroonde zich zaterdag dankzij een rake strafbal tot matchwinner.</p>

Frederique Matla kroonde zich zaterdag dankzij een rake strafbal tot matchwinner.

(Foto: Henk van Esch )

Dames 1 HC Den Bosch heeft de landstitel in zicht

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Dames 1 van HC Den Bosch heeft de finale bereikt van de play-offs om de landstitel. Zaterdag werd HDM uit Den Haag in eigen huis met 1-0 verslagen. Donderdag hadden de Bossche dames de eerste wedstrijd in deze best-of-three ook al gewonnen (0-2). In de finale neemt HC Den Bosch het op tegen SCHC uit Bilthoven. 

Het leek er zaterdagmiddag lange tijd op dat de wedstrijd beslist zou gaan worden na shootouts. FC Den Bosch-speelster Frederique Matla dacht daar echter anders over en pushte in de laatste minuut van de officiële speeltijd uit een strafbal de beslissende 1-0 binnen. Daarmee hebben de Bossche dames zich geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel waarin HC Den Bosch het in een best-of-three opneemt tegen de Stichtsche Cricket en Hockey Club (SCHC) uit Bilthoven. Zij versloegen in de andere halve finale in een zinderende derde en dus allesbeslissende wedstrijd Amsterdam na shootouts.

Best-of-three

De dames van HC Den Bosch spelen aanstaande donderdag (19 mei) eerst een uitwedstrijd in Bilthoven. Op zaterdag (21 mei) volgt de tweede wedstrijd voor eigen publiek. Indien de best-of-three daarna nog niet beslist is, volgt op zondagmiddag in Den Bosch een derde en beslissende ontmoeting. Wil jij HC Den Bosch supporteren op weg naar een nieuwe landstitel. Reserveer dan je toegangskaarten via de website van HC Den Bosch: www.hcdenbosch.nl/play-offs-2022.

Meer berichten