Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Vierde editie U-Battle Run in het Engelerpark in Den Bosch.
Vierde editie U-Battle Run in het Engelerpark in Den Bosch. (Foto: Wim Roelsma)

Vierde editie U-Battle Run in het Engelerpark in Den Bosch

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | De survivalbaan U-Base, die in 2015 werd geopend in het Engelerpark in Den Bosch, is op zondag 26 juni het decor voor de vierde editie van de U-Battle Run. Deze survivalrun gaat langs de prachtige kastelen van de Haverleij en door de natuur in Engelen.

Een team van enthousiaste vrijwilligers organiseert deze run. Dit jaar staan er twee afstanden op het programma: 5,5 en 9 kilometer met maar liefst 50 hindernissen! Er zijn runs voor wedstrijdlopers en recreatieve lopers. De minimumleeftijd is 8 jaar (ouder-kindrun) en start en finish zijn op het veld naast de sporthal Engelerhout. Er wordt vanaf 09.30 uur gestart. De inschrijving is reeds geopend en de organisatie heeft inmiddels al ruim 650 inschrijvingen ontvangen. Doel is om uiteindelijk 1.000 deelnemers over het parcours te laten gaan. De inschrijving is tot eind mei geopend. Inschrijven kan via de website: www.u-battle-run.nl.

Goed doel

Een deel van het inschrijfgeld wordt dit jaar gedoneerd aan de Stichting Spieren voor Spieren. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel Nederlandse (ex)topsporters de doelstelling van de Stichting Spieren voor Spieren en daar sluit de organisatie van de U-Battle Run in Den Bosch zich natuurlijk graag bij aan!

NK Korte Survivalrun

Dit jaar maakt de U-Battle Run ook deel uit van het Open Nederlands Kampioenschap Korte Survivalrun. In Den Bosch vindt de ontknoping plaats in de categorieën KSR en JSC. Daardoor worden er extra veel deelnemers verwacht. Het belooft dan ook een spannende strijd te worden.

Wat is een survivalrun?

De survivalrun is een wedstrijdsport die staat voor de strijd tegen de elementen (water, kou, wind) in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn.

Sponsoren en vrijwilligers

De U-Battle-Run is een een spectaculair evenement in Engelen en kan alleen maar gehouden worden dankzij sponsoren en vrijwilligers. Is meedoen te avontuurlijk? Maar lijkt het je leuk om alleen of met vrienden/familie mee te komen helpen? Dan kan de organisatie je hulp goed gebruiken bij bijvoorbeeld de ontvangst, waterposten en hindernissen, of als verkeersregelaar. Wil je mee komen rennen of juist komen helpen? Kijk dan op www.u-battle-run.nl.

Meer berichten