Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Dames 1 HC Den Bosch is landskampioen! De derde en beslissende wedstrijd in de finale van de play-offs tegen SCHC werd in Den Bosch met 2-1 gewonnen.
Dames 1 HC Den Bosch is landskampioen! De derde en beslissende wedstrijd in de finale van de play-offs tegen SCHC werd in Den Bosch met 2-1 gewonnen. (Foto: Henk van Esch)

HC Den Bosch pakt 21e landstitel na zinderende ontknoping

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | De dames van HC Den Bosch hebben vanmiddag in eigen huis de landstitel behaald in de hoofdklasse hockey. Frederique Matla besliste de allesbeslissende derde wedstrijd tegen SCHC uit Bilthoven met een rake strafcorner in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

Met een 1-1 tussenstand op het scorebord en nog maar 42 seconden te spelen, velde Matla het vonnis door een strafcorner feilloos te benutten. Daarmee was de 21e landstitel een feit. Hiermee is Den Bosch eindelijk Amsterdam voorbij (20 landstitels). Na afloop van het laatste fluitsignaal brandde de feestvreugde los. De redactie van de Bossche Omroep feliciteert HC Den Bosch van harte met het landskampioenschap!

Meer berichten