Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Als kers op de cupcakes gaven de Dutch Pipers en Drums een indrukwerkkende show.
Als kers op de cupcakes gaven de Dutch Pipers en Drums een indrukwerkkende show. (Foto: The Dukes)

Rugbyclub The Dukes Turven: ‘The only way is up!’

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Ook deze zaterdagochtend stond weer in het teken van rugby! Voor het gros van de Turven was een uitermate professioneel en uitgebalanceerd trainingsprogramma opgesteld, bestaande uit een ouderwets potje Knakworsten, gevolgd door Hoepel-oppen en het Bommetje, afgesloten met een klein wedstrijdje en het inmiddels befaamde Worteltrekken. 

door Alexander Willemen

Tegelijkertijd reisden een 10-tal tot op het bot gemotiveerde Turven af naar het jaarlijkse Kruikentoernooi in Tilburg. Hoewel de organisatie er alles aan deed om het jonge grut een gratis appel of banaan aan te bieden, werden er bij aankomst toch eerst de nodige cakejes, muffins en cookies verorberd. Maar toen met de laatste hap van de chocolade taartjes de Turven ook hun bitje in deden, waren ze klaar voor de eerste wedstrijd!

De Frikandel stond als een huis

Er werd gestreden voor elke grasspriet, maar helaas resulteerde de eerste pot ‘tag-grabbing’ in een nipte nederlaag met een beslissende try tegen in de laatste seconde. De kleine Dukes waren gewaarschuwd; the only way is up! In de pauze werden er nog wat puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, wat resulteerde in een pot serieus rugby. De Frikandel stond als een huis en bij elke aanval werd de baldrager ondersteund door zijn team. Samen sleepten ze er een welverdiend gelijkspel uit!

Blauwe plekken en moddervegen

Maar hoe gaaf was het om te zien hoe de Turven zich een keer opmaakten voor de troostfinale. Vergezeld door de nodige oh-s en ah-s vanuit het publiek liet het team zich van hun beste kant zien. Er werd gepassed, geluisterd naar de ref, ge-tagd en gescored, en een overwinning was het eindresultaat! Als beloning stonden er worstenbroodjes en limonade klaar en werden de schrammen, blauwe plekken en moddervegen op de tengere beentjes nauwkeurig met elkaar vergeleken.

De Dutch Pipers en Drums

Als kers op de cupcakes gaven de Dutch Pipers en Drums een indrukwerkkende show en eindigde het toernooi met - hoe kan het ook anders - een vaantje en een ijsje!

Meer berichten