Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
“Windsurfen is een individuele sport, maar beleef je bij Watersportvereniging de Pettelaer samen”, aldus Sandy.
“Windsurfen is een individuele sport, maar beleef je bij Watersportvereniging de Pettelaer samen”, aldus Sandy. (Foto: )

Windsurflessen en oefenavonden op de Zuiderplas in Den Bosch

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | De afgelopen jaren zijn er weer meer mensen gaan windsurfen op de Zuiderplas in Den Bosch. De Stand Up Paddle (s.u.p.) rage en ook het individueel sporten tijdens corona, zorgde voor een toename van de vraag naar windsurfles. De vijftigjarige Watersportvereniging de Pettelaer heeft in die groei aanleiding gezien om te investeren in de beste, moderne lesboards met lichte zeilen. Iedereen vanaf 10 jaar kan daardoor bij de vereniging terecht voor proeflessen windsurfen, begeleid herintreden of zelfstandig oefenen met toezicht vanuit een volgboot.

“Windsurfen is meer dan het ideale vakantieplaatje in de reisbrochures. Zodra je opstapt en de wind in je zeil voelt, is het net of je even op vakantie bent en dat kan ook vlakbij huis. Doordat je op het water in de natuur bent en met de elementen sport, is het windsurfen iedere dag anders. De ene dag cruise je rustig over het water met een ontspannen briesje en een lekker zonnetje, de andere dag ben je aan het krachtsporten met de wind. Het gevoel van vrijheid op het water daarbij maakt de sport zeer de moeite waard om te leren. Met het moderne en lichte lesmateriaal is dit niet moeilijk, iedereen vanaf 10 jaar kan in een of twee proeflessen ontdekken of hij de sport leuk vindt en in 4 lessen de basis onder de knie krijgen”, vertelt Maarten Broks, zelf enthousiast windsurfer en instructeur bij Watersportvereniging de Pettelaer (WVP). 

Het windsurfprogramma

De proeflessen worden in overleg georganiseerd op woensdag, donderdag of in het weekend. Wie meteen wil lessen, kan inschrijven voor vier avondlessen op niveau één en daarna vervolgen met vier avondlessen op niveau twee. “Op de vereniging werken we volgens de CWO-richtlijnen van het Watersportverbond, een beproefde en snelle lesmethode. Na de vier lessen kun je kiezen voor een optionele dag waarmee je een erkend windsurf diploma kunt halen,” vervolgt Maarten Broks. Op woensdagavond kun je samen met andere windsurfers zelfstandig oefenen met toezicht vanuit een volgboot. Als lid van WVP kun je diverse boards en opgetuigde zeilen huren, waardoor je zonder materiaalaanschaf of transport kan gaan windsurfen. Beschik je over eigen materiaal dan kan dit ook op de vereniging worden gestald.

Sporten èn gezelligheid

“Windsurfen is een individuele sport, maar beleef je bij Watersportvereniging de Pettelaer samen”, vertelt Sandy Mulders-Bösel van Team Windsurfen. Vanaf vandaag (woensdag 25 mei) komen de windsurfers elke woensdagavond weer bij elkaar op de vereniging, wind of geen wind. De groep start met een optionele gezamenlijke maaltijd aan het water en gaat daarna het water op voor les of zelfstandig oefenen met toezicht. Na het sporten leent het mooie terras aan de haven zich uitstekend voor een gezellige nazit onder het genot van de zonsondergang met een lekker muziekje en een drankje. Dè manier voor het leggen van nieuwe contacten en quality time met je gezin, familie of vriendengroep. Op en top Brabantse gezelligheid!

Vijftig jaar WVP

De 50 jarige vereniging wil vooral een bindende factor zijn voor iedereen in Den Bosch die graag beweegt op het water of de gezelligheid zoekt aan de waterkant. De vereniging heeft daarom meerdere takken van watersport in huis. Naast surfboards heeft WVP ook splinternieuwe Stand Up Paddle (s.u.p.) boards en een lesvloot van veertig lesboten, van Optimist tot kielboot. Jeugd en volwassenen kunnen rekenen op een enthousiast en goed opgeleid team van instructeurs, die hen kunnen leren zeilen, individueel of gezamenlijk.

Aanmelden

Wil jij ook kennismaken met alle mogelijkheden die WVP te bieden heeft op het gebied van windsurfen? Meld je dan aan bij Sandy op 06-29066077. Kijk op www.wvdepettelaer.nl voor meer info.

Meer berichten