Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Sfeerimpressie ‘Brabantse Boules’ locatie Engelen.
Sfeerimpressie ‘Brabantse Boules’ locatie Engelen.

De Bossche Boules rollen

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Deze week is de derde week van ‘Brabantse Boules’, het sociale programma rondom de Europese Kampioenschappen Pétanque 2022. Van dinsdag tot en met vrijdag is er iedere dag een wijktoernooi, net als in de vierde en tevens laatste week van het evenement. Pétanque Union Bois le Duc organiseert daarnaast op zondag 26 juni ook nog eens een openbaar mixtoernooi genaamd ‘Bossche bollenmix’.

De derde week van ‘Brabantse Boules’ is gestart. Deze week vinden vier van in totaal zestien jeu de boules-wijktoernooien van ‘Brabantse Boules’ plaats. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud en met of zonder boules want die heeft de organisatie genoeg te leen. Er wordt gespeeld in vier Bossche wijken: ’s-Hertogenbosch West, Engelen, ’s-Hertogenbosch Zuid en Rosmalen. Deelname is gratis en je kunt je individueel inschrijven. Je kunt één avond meespelen maar ook alle dagen. Dus wil je gezellig jeu de boules spelen en daarbij nieuwe mensen ontmoeten: schrijf je in! Dat kan iedere dag en ook tijdens ‘Brabantse Boules’ op www.brabantseboules.nl. Ook voor de vierde en laatste week kan uiteraard nog worden ingeschreven.

Bossche bollenmix

’Pétanque Union Bois le Duc is sinds 3 juni geopend en organiseert haar eerste openbare activiteit. Op zondag 26 juni presenteert de verenging de eerste ‘Bossche bollenmix’. Dit is een op zichzelf staand jeu de boules-toernooi waaraan individueel kan worden deelgenomen. Iedereen speelt drie ronden met steeds andere medespelers als tegenstanders. Boules zijn er voldoende te leen. Inschrijfgeld bedraagt 3 euro en aanmelden kan ter plaatse vanaf 10.30 uur. Om 11.00 uur begint de eerste wedstrijd.

Meer berichten