Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Het Nederlands hockeyelftal speelt komend weekend tegen Spanje.
Het Nederlands hockeyelftal speelt komend weekend tegen Spanje.

Oranje sluit FIH Pro League seizoen af in Den Bosch

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Het Nederlands Hockeyelftal Heren speelt op zaterdag 25 en zondag 26 juni twee interlands op het hoofdveld van HC ’s-Hertogenbosch. Tegenstander is het nationale team van Spanje. 

Het betreft wedstrijden in de FIH Pro League, een internationale hockeycompetitie georganiseerd door de Internationale Hockey Federatie (FIH). De acht beste landenteams van de wereld nemen deel aan deze competitie. Het Nederlands Elftal doet onder leiding van voormalig Den Bosch-speler en huidig bondscoach Jeroen Delmée volop mee om de winst. De beslissing zou komend weekend wel eens kunnen vallen. HC ‘s-Hertogenbosch-spelers Koen Bijen en Tijmen Reijenga maken beiden deel uit van de huidige selectie van Delmée. 

De wedstrijden van het Nederlands Elftal Heren beginnen om 16.30 uur op zaterdag en om 16.00 uur op zondag. HC ‘s-Hertogenbosch treedt hetzelfde weekend ook als gastheer op van vier wedstrijden in het damestoernooi van de FIH Pro League. Op zaterdag spelen de Belgische dames - onder leiding van voormalig Den Bosch Dames 1 coach Raoul Ehren - tegen de Verenigde Staten. Later spelen de damesteams van Duitsland en China. Op zondag komen dezelfde damesteams nog eens tegen elkaar uit. Toegangskaarten zijn geldig voor een hele dag. Toegangs- en parkeerkaarten zijn te koop via fihproleague.nl of hcdenbosch.nl.

Meer berichten