Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Op de foto van links naar rechts Bob Flohr, Gerard van den Dungen en Peter Driessen.
Op de foto van links naar rechts Bob Flohr, Gerard van den Dungen en Peter Driessen.

Topprestaties Bossche karateka’s tijdens landelijk examen

  •   keer gelezen   Sport

DEN BOSCH | Op zaterdag 2 juli hebben Peter Driessen, Bob Flohr en Gerard van den Dungen van sportacademie van Gent de 4e dangraad karate behaald tijdens het landelijk examen in Hoorn. 

Het uitgebreide examen betrof kennis en vaardigheden in de karatesport, die door middel van praktische oefeningen ten uitvoer gebracht moesten worden. Deze technische uitvoeringen werden kritisch bekeken door de examencommissie. Zowel Peter als Bob en Gerard scoorden op alle onderdelen een ruime voldoende en zijn daarmee geslaagd voor hun felbegeerde 4e dangraad. Deze dangraden en diploma’s werden uitgereikt door de voorzitter van de examencommissie Harm Massee, 8e Dan karate.

Intensieve voorbereiding

De Bossche karateka’s hebben zich het afgelopen jaar heel intensief voorbereid op dit examen. Na een voorbereiding van ruim een jaar waren ze er ook echt klaar voor om aan de landelijke examinatoren te laten zien dat ze de examenstof goed beheersten. Het is mooi om te zien hoe zij vol zelfvertrouwen het examen goed hebben volbracht.

Karate is een vechtkunst waarbij de nadruk ligt op het gebruik van stoot- en traptechnieken. Een examen bestaat altijd uit individuele oefeningen: Kihon (trap-, stoot en afweertechnieken), Kata (vaststaand schijngevecht), Kumite (gevechtstechnieken met partner).

Meer berichten