Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Aan het Bosch’ Kookboek wordt op dit moment nog gewerkt, maar het kan nu wel al besteld worden.
Aan het Bosch’ Kookboek wordt op dit moment nog gewerkt, maar het kan nu wel al besteld worden. (Foto: )

Opbrengst Bosch’ kookboek gaat naar horeca en Quiet

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | In juli verschijnt het unieke Bosch’ Kookboek. Een initiatief van Stichting 1184, die geheel vrijwillig de lokale horeca en members van Quiet Den Bosch een steuntje in de rug wil bieden. 

Het was een zwaar jaar voor de horeca. Ook al worden de coronaregels langzaamaan versoepeld, de horeca was afgelopen jaar meer dicht dan open. Omdat Stichting 1184 zich inzet voor de Bossche samenleving, ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor en samen met Bossche horeca-ondernemers. Meer dan 50 verschillende Bossche horecazaken hebben toegezegd hun lekkerste gerecht te delen. Daarbij wordt ook de actie ‘Twee vliegen in één klap’ van Quiet Den Bosch omarmd. De winst die met de verkoop van het kookboek wordt behaald, wordt verdeeld onder de deelnemende horeca en Quiet Den Bosch.

Ontstaan van het idee

Martin Vroom, lid van Stichting 1184, is initiatiefnemer van het kookboek. “Ik hou zelf wel van een hapje en drankje en ik merkte ook hoe lastig het was en nog is voor de horeca met alle beperkingen die ze worden opgelegd. Dus zo is het idee ontstaan om de lokale horeca een steuntje in de rug te geven.”

Aan het Bosch’ Kookboek wordt op dit moment nog gewerkt, maar het kan nu wel al besteld worden. De oplage is beperkt. Wil je zeker zijn van dit unieke kookboek, bestel dan op www.boschkookboek.nl.

Horeca enthousiast

Diverse horecazaken van binnen en buiten de stadsmuren zijn benaderd. Er werd enthousiast gereageerd en keukenbrigades aan het werk gezet om een uniek recept op papier te zetten. Met dit kookboek kan iedereen thuis zelf aan de slag als chef van zijn of haar favoriete restaurant in ‘s-Hertogenbosch. Naast de ingrediëntenlijst zijn de recepten zo geschreven dat iedereen een heerlijk gerecht op tafel kan zetten.

Quiet Den Bosch zet zich in voor mensen de leven in armoede. Quiet verbindt (lokale) sponsoren en members (huishoudens) met elkaar door extraatjes aan te bieden die men normaal gesproken niet kan betalen als men in armoede leeft. ‘Twee vliegen in één klap’, zo heet de onlangs gelanceerde actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch.

Over Stichting 1184

Stichting 1184 zet zich in voor de Bossche samenleving middels maatschappelijke initiatieven. Het is een sociaal netwerk dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad met elkaar verbindt.

Meer berichten