Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Mark Verhoeven - eigenaar van Beddenwinkel De Dieze in Den Bosch - is blij om iets terug te kunnen doen voor de samenleving.</p>

Mark Verhoeven - eigenaar van Beddenwinkel De Dieze in Den Bosch - is blij om iets terug te kunnen doen voor de samenleving.

(Foto: )

“Lekker slapen dankzij mooie samenwerking”

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Een nieuw matras is vaak een grote uitgave, maar wel een die het waard is. Niets fijner dan uitgerust wakker worden. Maar zo’n investering loopt in de papieren en is daarom voor veel Quiet-members niet weggelegd.

“Ook wij kunnen ons als stichting zulke uitgaven niet veroorloven. Daarom hebben we een financiële bijdrage aangevraagd bij onder andere Stichting Armoedefonds. We zijn ontzettend dankbaar dat zij die toekenden. Maar liefst 50 nieuwe matrassen hebben we via Beddenwinkel De Dieze kunnen leveren aan onze Bossche members!”, vertelt Tessa van Berkel, projectleider bij Quiet Den Bosch.

Fondsenwerving

Stichting Armoedefonds is blij om Quiet te kunnen helpen. Irene Verspeek, medewerker Fondsenwerving en Communicatie bij het fonds, vertelt: “Als landelijke organisatie willen we armoede in Nederland bestrijden en de gevolgen ervan verzachten. Onze kracht zit in het werven van fondsen. Met inmiddels 23000 vaste donateurs hebben we een stevige basis opgebouwd om landelijke initiatieven financieel te steunen. Drie keer per jaar is er een toekenningsronde en kijken we waar we het verschil mee kunnen maken. Los daarvan werken we samen met de overheid, geven voorlichting over armoede en initiëren eigen acties. Zoals de schoolspullenactie. Een vrij actuele actie gaat over menstruatiearmoede, waarbij voor vrouwen die onder de armoedegrens leven menstruatieproducten beschikbaar gesteld worden. We merken dat steeds meer gemeenten hierover contact zoeken.”

Dat Quiet en Stichting Armoedefonds elkaar tegenkomen is niet verwonderlijk. Irene: “We zijn letterlijk buren. Wat we van Quiet erg goed vinden, is het lokale karakter. Er is veel oog voor sociale activiteiten voor de members, samen dingen doen. Dat is erg belangrijk, naast materiële zaken.”

Beddenwinkel De Dieze

Marc Verhoeven, eigenaar van de beddenwinkel, droeg graag zijn steentje bij: “We hebben een fijne winkel, werken lekker. Hoe mooi is het dan om iets terug te kunnen doen voor de samenleving. We hebben tegen zeer scherpe tarieven geleverd, wetende dat de matrassen goed terecht zouden komen. De reacties van de members waren hartverwarmend. Zulke blije gezichten!” Tessa: “Voor Quiet- members is een goed matras een luxe, maar eigenlijk behoort het tot een basisbehoefte. Vorig jaar hielp De Dieze ons ook door gratis toppers te leveren. We hopen natuurlijk dat meer mensen zich aangesproken voelen om te doneren voor dit soort zaken.”

Over Quiet Den Bosch

Quiet Den Bosch wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door haar members (mensen die leven in armoede) af en toe iets aan te bieden wat ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Alle hulp daarbij is van harte welkom! Heb je zelf ideeën? Geef ze door via denbosch@quiet.nl.

Meer berichten