Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Nieuw scholenprogramma in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.
Nieuw scholenprogramma in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. (Foto: IVN Natuureducatie)

Van Gogh Mysterie: op zoek naar het nooit geschilderde schilderij van Vincent van Gogh

  •   keer gelezen   Verenigingen

REGIO | De wereldberoemde Brabantse kunstschilder Vincent van Gogh maakte honderden schilderijen. Maar er is één schilderij dat hij nooit gemaakt heeft. Vanaf dit najaar gaan leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs op zoek naar dit kunstwerk tijdens het nieuwe schoolprogramma het ‘Van Gogh Mysterie’ in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Het Van Gogh Mysterie brengt natuur- en cultuureducatie bij elkaar. Tijdens dit programma gaan de leerlingen aan de hand van een schatkaart op zoek naar verborgen schatten in de Loonse en Drunense Duinen, die samen de sleutel vormen tot het nooit geschilderde schilderij van Vincent van Gogh. Onderweg treden ze in de voetsporen van de wereldberoemde Brabantse schilder en leren naar de natuur te kijken door de ogen van een kunstenaar. Ook worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de relatie tussen kunst en natuur en over de invloed die zij zelf hebben op de natuur in hun omgeving. Als kers op de taart gaan ze zelf aan de slag met het maken van een natuurkunstwerk.

Over IVN

Het Van Gogh Mysterie is een initiatief van IVN Natuureducatie. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen en jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij ligt de focus op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Meer berichten