Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Afgelopen zaterdag prikte de groep kilo's aan zwervend afval en gooide het netjes weg op de plek waar het eigenlijk hoort: de vuilcontainers.
Afgelopen zaterdag prikte de groep kilo's aan zwervend afval en gooide het netjes weg op de plek waar het eigenlijk hoort: de vuilcontainers. (Foto: )

Geslaagde opruimactie op World Cleanup Day rond het Engelermeer

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Afgelopen zaterdag werd de festivallocatie van het Bossche festival Paradijs van het Zuiden grondig schoon geprikt door een groep vrijwilligers en de organisatie zelf. In 2020 deed Paradijs van het Zuiden ook al mee aan het jaarlijkse evenement ‘World Cleanup Day’; de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar.

Paradijs van het Zuiden verhuisde na een 1e editie in 2019 op de Pettelaarse Schans in 2020 naar het Engelermeer. In verband met Covid-19 heeft echter twee jaar op rij het festival niet plaats mogen vinden. Dat belette de organisatie er echter niet van de handen uit de mouwen te steken. Mede-organisator Ben Williams: “Het zijn moeilijke tijden als festivalorganisator. We waren volledig uitverkocht voor onze editie op 21 augustus, maar helaas mocht het niet doorgaan. Maar wij vinden het belangrijk met respect om te gaan met dit prachtige terrein. We vinden de World Cleanup Day een fantastisch initiatief, waaraan we dus graag meewerken om van het Engelermeer een nog mooier plekje te maken”. 

Afgelopen zaterdag prikte de groep kilo’s aan zwervend afval en gooide het netjes weg op de plek waar het eigenlijk hoort: de vuilcontainers. Paradijs van het Zuiden 2022 vindt plaats op 4 juni, wederom (hopelijk ditmaal echt) aan het Engelermeer!

Meer berichten