Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Door heel Nederland zijn meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen gestart met de verkoop van loten voor de grote Clubactie aan familie, vrienden en buren. (Foto: Merel van Dooren)</p>

Door heel Nederland zijn meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen gestart met de verkoop van loten voor de grote Clubactie aan familie, vrienden en buren. (Foto: Merel van Dooren)

(Foto: Merel van Dooren)

Bossche verenigingen verkopen loten voor Grote Clubactie

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Afgelopen zaterdag zijn 28 verenigingen uit Den Bosch gestart met de verkoop van loten voor hun club via de Grote Clubactie. Een lot kost 3 euro per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. 

De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om verenigingen een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren. Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 euro miljoen. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

QR-code

Ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt. Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die de komende weken weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Deelnemende verenigingen

Dit jaar doen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch de volgende clubs mee: Basketballvereniging Black Eagles, MHC Rosmalen, Zwem- en Polovereniging De Treffers, Turnvereniging O.J.C., RK Voetbalvereniging Maliskamp, Badmintonvereniging Sparrenburg B.V.S., Rosmalense Judo Club, Bowlingvereniging Den Bosch, Zwem- en Polovereniging De Treffers SZ, Voetbalvereniging OJC Rormalen, Tafeltennisvereniging De Kruiskamp 1981, R.K.V.V. Emplina, Sportvereniging Hamarithi, A.V. O.S.S.-VOLO, S.V. BLC, Stg Ruitersport Gemonde, HSV Gryphons, IJshockeyver. Red Eagles, G.V. Flik-Flak 98, Judoschool Kradolfer en Dameskorfbalvereniging Be Quick.

Meer berichten