Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Gilde St. Antonius Abt in Nuland is op zondag 29 mei 2022 gastheer van de Gildedag van Kring Maasland waaraan circa 43 Gilden deelnemen.</p>

Gilde St. Antonius Abt in Nuland is op zondag 29 mei 2022 gastheer van de Gildedag van Kring Maasland waaraan circa 43 Gilden deelnemen.

(Foto: Gilde St. Antonius Abt)

Nuland maakt zich op voor een groots Gildefeest in 2022

  •   keer gelezen   Verenigingen

NULAND | Het gaat dan toch eindelijk gebeuren! Na lang wachten is het wel weer tijd voor een groot feest. Op zondag 29 mei 2022 is de oudste vereniging van Nuland gastheer van de Gildedag van Kring Maasland, waar circa 43 Gilden aan deelnemen.

De traditie van de Gildedag - oftewel Gildefeest - is ongeveer zo oud als de Gilden zelf. Al in de dertiende eeuw kwamen Gilden bij elkaar om te midden van drank, dans en muziek grote schietwedstrijden te houden. Ook in Nuland was dit het geval; zeker al meer dan vier eeuwen. Gilde St. Antonius Abt heeft in haar geschiedenis dan ook al vele Gildedagen mogen organiseren. Voor het laatst in 1999.

Programma

Op de Gildedag van 29 mei 2022 loopt er een historische optocht met Gildebroeders en -zusters door Nuland. Verder zijn er allerlei wedstrijden zoals trommen, vendelen, bazuinblazen, schieten met geweer, kruisboog en handboog. En niet te vergeten het standaardrijden, ringsteken en jeu de boules. Ook staat  er een grote feesttent, er is een tentoonstelling en er vinden nog veel meer activiteiten voor jong en oud plaats.

Iedereen is welkom

Alle wedstrijden en activiteiten vinden plaats rondom het clubhuis aan de IJzerkampen in Nuland. Iedereen is daarbij van harte welkom. Hou voor meer informatie de website van het Gilde in de gaten: www.gildenuland.nl.

Meer berichten