Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op 28 november verzorgt IVN een lange natuurwandeling door de Pettelaar, Sterrebos en het Bossche Broek-Zuid.</p>

Op 28 november verzorgt IVN een lange natuurwandeling door de Pettelaar, Sterrebos en het Bossche Broek-Zuid.

(Foto: Ad van Mil)

IVN-natuurmomentje: lange wandeling in Bossche Broek-Zuid

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Het Bossche Broek kent iedere Bossenaar wel, maar niet iedereen weet dat het Bossche Broek vroeger veel groter was en zich uitstrekte van Haanwijk in het zuiden, de stadsrand en de Aa in het noorden, de Dommel in het westen en Den Dungen in het oosten. 

Later werd het gebied doorsneden door de Zuid-Willemsvaart en daarna weer door de snelweg A2. Vandaag de dag wordt de naam ‘Bossche Broek’ meestal gebruikt om het gedeelte ten noorden van de A2 aan te duiden en het gedeelte ten zuiden van de A2 wordt ook wel ‘Bossche Broek-Zuid’ genoemd.
Op zondag 28 november 2021 presenteert het IVN Den Bosch overigens een lange natuurwandeling van ongeveer 3 uur door de Pettelaar, Sterrebos en niet te vergeten het Bossche Broek-Zuid. IVN-natuurgidsen vertellen tijdens deze wandeling over het landschap, maar de deelnemers wandelen wel wat meer door dan op een gewone excursie.

Praktische informatie

Houd de website ivndenbosch.nl in de gaten in verband met de laatste coronamaatregelen. De wandeling start om 13.30 uur bij de parkeerplaats van de Pettelaarse Schans bij restaurant ‘Moeke Den Bosch. Tip van de organisatie: kom gewoon lekker op de fiets.

Meer berichten