Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Het Leger des Heils collecteert van 29 november tot en met 4 december voor de kwetsbaren in Den Bosch.</p>

Het Leger des Heils collecteert van 29 november tot en met 4 december voor de kwetsbaren in Den Bosch.

(Foto: )

Collecteweek Leger des Heils in Den Bosch

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen

De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Het doel van deze buurthuiskamers is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. In de buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen, maar ook voor tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet.

Online doneren

Voor wie niet aan de deur kan geven, heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreëerd om online aan de collecte te geven. Kijk op doneren.legerdesheils.nl.

Meer berichten