Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De uitreiking van de cheque aan Stichting Quiet Den Bosch vond plaats op 3 december. Op de foto overhandigt Stichting 1184 voorzitter Marieke Knook (rechts) de cheque aan Yvette Hurkens van Stichting Quiet.</p>

De uitreiking van de cheque aan Stichting Quiet Den Bosch vond plaats op 3 december. Op de foto overhandigt Stichting 1184 voorzitter Marieke Knook (rechts) de cheque aan Yvette Hurkens van Stichting Quiet.

(Foto: )

Stichting 1184 haalt 50.000 euro op met Bosch’ Kookboek

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Het initiatief van Stichting 1184 om een Bosch’ Kookboek te maken, heeft een bedrag van 50.000 euro opgeleverd. Deze winst wordt verdeeld onder Stichting Quiet Den Bosch en de deelnemende Bossche horeca.

In augustus verscheen het unieke Bosch’ Kookboek. Maar liefst 51 Bossche horecazaken hebben hiervoor het recept van hun unieke of bijzondere gerecht ingestuurd. Nathalie Salameh van Mangerie ‘t Vervolg zegt er het volgende over: “Toen we hoorden over het initiatief wilden we meteen graag meedoen. Dit zijn van die unieke boeken waar je in wil staan, dachten we meteen. Achteraf hebben we ook gelijk gekregen, omdat het boek in de zaak bij ons ter inzage staat krijgen we bijna dagelijks de vraag waar ze te koop zijn. We hebben nog getracht ze bij te bestellen, maar helaas gaat dat niet meer, want het is al uitverkocht.”

Twee vliegen in één klap

Leden van Stichting 1184 zetten zich in voor de Bossche samenleving. Vanwege alle beperkingen die het corona-virus met zich meebracht, ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor en samen met Bossche horeca-ondernemers. De actie ‘Twee vliegen in één klap’ van Quiet Den Bosch werd daarbij omarmd. Zo werd bepaald dat de winst van de verkoop van het kookboek werd verdeeld onder de deelnemende horeca en Quiet Den Bosch. De leden van Stichting 1184 hebben hun eigen tijd, kennis en kunde ingezet om het kookboek te maken. “Net als vrijwel iedereen moesten ook wij aanpassingen doen in ons jaarprogramma door alle coronabeperkingen,” aldus Marieke Knook, voorzitter van Stichting 1184. “Daarom ben ik supertrots op de creativiteit en vrijwillige inzet van onze leden die met dit mooie unieke kookboek een prachtig bedrag bij elkaar hebben verzameld.”

Omdat het afgelopen half jaar toch nog best aardig is geweest voor de Bossche horeca, gaf een tiental horecazaken aan van hun donatie af te zien en dit bedrag ook aan Stichting Quiet Den Bosch te schenken. “Wij hebben intern besloten onze donatie aan Stichting Quiet te geven. Ondanks de zeer zware tijden voor ons willen we het toch terug laten vloeien binnen de Bossche gemeenschap”, zeggen Yorick en Lauren Roels van M’EAT Den Bosch. Rob Sleutjes van Lokaal 1650: “We zitten nu weer in een semi lockdown, net nu we de boel weer aardig op de rit hadden. Toch vind ik het zo’n mooi initiatief dat we ons bedrag doneren aan Stichting Quiet.”

Over Quiet Den Bosch

Quiet Den Bosch zet zich in voor mensen die leven in armoede. Quiet verbindt (lokale) sponsoren en members (huishoudens) met elkaar door extraatjes aan te bieden die men normaal gesproken niet kan betalen. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Een member verwoordde het mooi nadat ze een lunch voor twee personen kreeg aangeboden: “Dankzij Quiet kan ik niet alleen mezelf, maar ook anderen blij maken.’‘ Twee vliegen in één klap’, zo heet de actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch.

Over Stichting 1184

Stichting 1184 zet zich in voor de Bossche samenleving op het gebied van maatschappelijke initiatieven. De stichting is een sociaal netwerk dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad verbindt. Leden van Stichting 1184 worden gestimuleerd hun kennis, energie en creativiteit te delen met de stad en haar inwoners. Deze bron van unieke verbondenheid en kennisdeling leidt tot mooie projecten en ondersteuning van specifieke doelen op lange termijn. Goede doelen en initiatieven waarvoor een (financiële) bijdrage welkom is, kunnen zich kenbaar maken via goededoelen@1184.nl.

Meer berichten