Een deel van het volleybalteam van Zoete Lieve Gerritje. Kom vooral een keer vrijblijvend de sfeer proeven tijdens een training!
Een deel van het volleybalteam van Zoete Lieve Gerritje. Kom vooral een keer vrijblijvend de sfeer proeven tijdens een training!

Bij de gezelligste gaysportclub van Den Bosch zijn nieuwe leden altijd welkom

Verenigingen 387 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere week zijn de enthousiaste leden van gaysportvereniging Zoete Lieve Gerritje te vinden op hun vaste trainingslocatie. Vorig jaar bestond de club officieel 25 jaar. Reden voor een feestje, maar vanwege de coronacrisis was er helaas geen gelegenheid om het te vieren. Er is echter genoeg om naar uit te kijken, in 2022 doet Zoete Lieve Gerritje namelijk mee aan de Eurogames in Nijmegen.

door Astrid Berkhout

De wortels van Zoete Lieve Gerritje liggen bij een Bossche homovolleybalgroep die door een aantal vrienden is opgericht in het najaar van 1989. Sinds 1995 is het een vereniging met bijbehorende statuten. Al snel daarna heeft een homobadmintongroep zich aangesloten bij de vereniging. Ondanks verschillende uitstapjes naar andere sporten vormen volleybal en badminton anno 2021 nog steeds de kernactiviteiten van Zoete Lieve Gerritje. “Onze leden, 24 in totaal, komen overal vandaan”, vertelt voorzitter Petra Raams. “Niet alleen uit Den Bosch, maar ook uit Vlijmen, Uden, Veghel, Tilburg en zelfs België. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben, wij leren het je wel.” 

Open voor iedereen

Zoete Lieve Gerritje staat natuurlijk bekend als gaysportvereniging, maar in principe kan iedereen aansluiten. “We vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn. In die zin is een homosportclub zeker nog van deze tijd. Helaas zie je in de sportwereld dat niet iedereen zomaar naar buiten durft te treden met zijn of haar geaardheid. Bij een club als die van ons voel je je eerder veilig om dat te doen, simpelweg omdat je met gelijkgestemden aan het sporten bent. Je kunt hier op een laagdrempelige manier andere mensen leren kennen.”

Sportieve ambities

Genieten van gezelligheid kun je dan ook zeker bij Zoete Lieve Gerritje. “We gaan vaak met z’n allen nog iets drinken na de training. Dat neemt echter niet weg dat we daarnaast serieus bezig zijn met de sport. We doen mee aan verschillende competities en toernooien, en willen dan ook winnen. We hebben ooit al eens deelgenomen aan o.a. The World Games in Amsterdam. Volgend jaar doen we mee aan de Eurogames in Nijmegen, een groot Europees sportevenement. Het schijnt een enorme happening te zijn. Natuurlijk is het sowieso al geweldig om daar te kunnen spelen. Maar we zijn wel zo fanatiek dat we de lat hoog leggen, we gaan voor een medaille! We hebben er enorm veel zin in.”

Meer info: www.zlgdenbosch.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant