De winnende Renault Estafette van White Box.
De winnende Renault Estafette van White Box. Foto: NAMAC

Miniatuurauto van het Jaar 2022: de Renault Estafette

Verenigingen 522 keer gelezen

REGIO | Bij de verkiezing van de Miniatuurauto van het Jaar, die jaarlijks door de NAMAC (Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club) wordt georganiseerd, kunnen de meer dan 5000 leden hun stem uitbrengen op hun favoriete model in verschillende categorieën.

De Renault Estafette was is de jaren ’60 een populaire bestelwagen die in vele uitvoeringen leverbaar was. Nu kom je ze nog regelmatig tegen als camper of food-truck. Het model van de winnende Renault Estafette kwam uit in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen grote schalen’. Opvallend is dat dit model in de schaal 1:24 is, een schaal die de laatste tijd steeds meer aan populariteit wint. Zo’n 37% van de leden die aan de verkiezing hebben meegedaan, hadden deze Renault Estafette van White Box op hun lijstje staan.

De top-3

Tweede algemeen werd de Simca 1100 van PCX87 (1:87) en gedeeld derde eindigden de 1:87 Ferrari 642 racetransporter met twee Ferrari 156 Dino modellen (Starline voor Brekina) en de Volvo 850 BTCC van Tarmac Works, de auto waarmee Jan Lammers nog successen heeft behaald. Dit laatste model is in de nu opkomende 3 inch schaal (1:64).

Max Verstappen

De Nederlandse racerij was sowieso goed vertegenwoordigd met een hoge notering van de Oreca Gibson 07 Le Mans 2020 met Jumbo sponsoring (Spark 1:18) van het Racing Team Nederland en uiteraard de Red Bull RB16 van onze wereldkampioen Max Verstappen in de versie van de Grand Prix van Hongarije 2020. Dit model van Spark ging met de winst strijken in de categorie Race & Rally 1:43. Ook de nieuwe DAF XG+ leek hoge ogen te gooien, maar doordat dit model zowel door Tekno als WSI in schaal 1:50 is uitgebracht, moesten zij de punten delen en liepen beide een hogere klassering mis.
Voor meer informatie over de hobby van het verzamelen, bouwen en verbouwen van miniatuurauto’s en de rol van de NAMAC hierin: www.namac.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant