Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Ouderen Soci&euml;teit Maaspoort heeft de bescheiden onlangs overgedragen aan een medewerkster van het stadsarchief.</p>

Ouderen Sociëteit Maaspoort heeft de bescheiden onlangs overgedragen aan een medewerkster van het stadsarchief.

(Foto: Ouderen Sociëteit Maaspoort)

Archief van Ouderen Sociëteit Maaspoort naar stadsarchief

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Het stadsarchief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch is sinds afgelopen week 0,6 meter aan archiefdozen rijker.

De voorzitter van Ouderen Sociëteit Maaspoort Tonny van Eenbergen, samen met de secretaris en Michiel van Heumen, hebben de bescheiden overgedragen aan een medewerkster van het archief. Het Stadsarchief beheert tal van archieven van Bossche personen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. “Particulieren, lokale organisaties en bedrijven kunnen hun archief aanbieden voor bewaargeving en schenking, op voorwaarde dat het een meerwaarde biedt voor de algemene lokale geschiedenis. Volgens de Gemeente zijn wij een meerwaarde. Hier zijn we erg trots op. De archiefdozen geven een inkijk in de geschiedenis van onze vereniging”, aldus de voorzitter: “Het Stadsarchief vormt het geheugen van de stad. Wij zijn bijzonder blij daar deel van uit te maken. Ouderen Sociëteit Maaspoort is nu een onderdeel van de Bossche geschiedenis. Bijzondere dank aan Michiel van Heumen van het vele werk dat hij heeft verricht.”

Meer berichten