Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Scoutinggroep P&P is sterk in bedenken van bijzondere activiteiten. Om de staf hierin goed te begeleiden en ontwikkelen, is de groep op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider.&nbsp;</p>

Scoutinggroep P&P is sterk in bedenken van bijzondere activiteiten. Om de staf hierin goed te begeleiden en ontwikkelen, is de groep op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider. 

(Foto: Lisette Broess-Croonen)

Bij scouting P&P ontdek je steeds nieuwe dingen

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Bij scoutinggroep P&P ontdek je iedere keer nieuwe dingen en maak je vrienden voor het leven. De groep heeft zeventig enthousiaste leden en is nu op zoek naar een groepsbegeleider die ervoor zorgt dat de staf en leden zich blijven ontwikkelen.

door Lisette Broess-Croonen

Hans van Elderen zat zelf als kind bij de P&P en is nu sinds enkele jaren voorzitter. “Wat scouting volgens mij zo leuk maakt, is dat je steeds nieuwe dingen ontdekt. Ons credo is dan ook ‘nog nooit meegemaakt’. Iedere keer dat je naar de P&P komt, maak je nieuwe dingen mee. Maar scouting helpt je ook om jezelf te leren ontdekken. Je leert samenwerken, in oplossingen denken, creatief zijn en je in te leven in anderen. Dat zijn allemaal dingen die ook belangrijk zijn in de maatschappij.”

Drie speltakken

De P&P, gelegen aan de Kruisbroedershof, heeft drie speltakken: welpen, scouts en stam. Elke speltak bestaat uit jongens en meiden. “De balans daartussen kan wel beter, we zouden er graag meer meiden bij hebben! We zijn ook bezig met het opzetten van een beverspeltak, zodat ook de kleinsten bij ons terecht kunnen . De P&P is een bijzondere scoutinggroep: natuurlijk koken we op houtvuur of hiken we door onbekend terrein en ontdekken de stad en de bossen. Maar de P&P is juist heel sterk in bijzondere activiteiten, zoals survivalruns of spectaculaire spooktochten. Steeds samen nieuwe uitdagingen aangaan en op elkaar leren vertrouwen: dat staat op een hele natuurlijk manier centraal bij ons. We zijn een groep met een grote saamhorigheid. Dat merkten we ook tijdens de lockdowns, toen we niet samen mochten komen. Met podcasts en online opdrachten hielden we toch contact met elkaar. Dankzij ons super enthousiaste stafteam gebeurt er altijd wat anders en blijft het verrassend voor de kinderen.”

Groepsbegeleider en penningmeester gezocht

Die staf bestaat vooral uit oudere leden, die het leuk vinden om de jongere groepen te begeleiden. “We hebben een goed en betrokken stafteam, maar missen wel een groepsbegeleider. Die helpt met het ondersteunen van de verschillende speltakken. Hij of zij geeft nieuwe energie aan onze groep en geeft de stafleden de juiste stimulans om hun taak goed te blijven doen en hun talenten te ontwikkelen. Een scoutingachtergrond is zeker niet verplicht, maar natuurlijk wel een affiniteit met de doelgroep en onze activiteiten. Naast een groepsbegeleider zoeken we ook een penningmeester. Voor beide functies kan je een mail sturen naar: vacature-pp@outlook.com. Kijk wat de P&P doet op https://www.facebook.com/NogNooitMeegemaakt/

Meer berichten