Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Ook show & marchingband Amantius uit Den Bosch is op 18 juni weer van de partij tijdens de zevende editie van Taptoe 's-Hertogenbosch in De Vliert. De foto is gemaakt tijdens het optreden van Amantius in 2019.
Ook show & marchingband Amantius uit Den Bosch is op 18 juni weer van de partij tijdens de zevende editie van Taptoe 's-Hertogenbosch in De Vliert. De foto is gemaakt tijdens het optreden van Amantius in 2019. (Foto: )

Na voetbal eindelijk weer een taptoe in De Vliert

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Op 18 juni vormt de Brabantse hoofdstad weer voor heel even het absolute middelpunt van de Nederlands show- en marsmuziek. Vijf orkesten presenteren in de avond hun nieuwste showproduct aan het publiek in Stadion De Vliert. Voorafgaand vindt in de middag een streetparade plaats in de Bossche binnenstad.

Na zes eerdere succesvolle edities was het even wachten op de zevende. Ook de organisatie van Taptoe ’s-Hertogenbosch tastte in het duister terwijl de coronapandemie het land in zijn greep hield. Net als vele andere evenementen in 2021 kon ook Taptoe ’s-Hertogenbosch niet doorgaan. Ondanks alle voorbereidingen kwam er maar geen groen licht, totdat begin 2022 alles erop wees dat voor de volle 100% Taptoe ’s-Hertogenbosch zijn zevende editie zou beleven.

Streetparade

’s Middags maken zo’n 15 orkesten -met samen al snel 600 muzikanten- hun opwachting tijdens de streetparade. Deze is gratis toegankelijk en begint om 13.00 uur. De orkesten zijn onder andere te zien op de Parade, Hinthamerstraat en De Markt. Naar verwachting is het einde van de streetparade omstreeks 16.30 uur waarna enkele orkesten doorgaan en in de avond terug te zien zijn in De Vliert.

Deelnemers

Zoals het taptoepubliek reeds van de organisatie gewend is, is ook nu weer sprake van een sterk deelnemersveld. Het publiek kan zich verheugen op onder meer show & marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden, de marchingband van DVS uit Katwijk en muziek- en showband Juliana uit Amersfoort. Lokale afgevaardigden zijn Drumfanfare Exempel uit Empel en show & marchingband Amantius uit Den Bosch. De eerste vier orkesten strijden in juli op het ‘Wereld Muziek Concours’ in Kerkrade zelfs om het eremetaal op de onderdelen mars en/of show.

Vrijwilligers gevraagd

Voor het begeleiden van de streetparade en taptoe is Stichting Taptoe ‘s-Hertogenbosch nog op zoek naar enthousiaste en flexibele vrijwilligers. Bij het organiseren en in goede banen leiden van een streetparade en taptoe komt veel kijken. Denk hierbij aan de op- en afbouw van de taptoe. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@taptoe-shertogenbosch.nl.

Kaartverkoop

Er zijn diverse soorten kaarten verkrijgbaar, beginnend bij 12,50 euro voor de zijtribune. Voor de hoofdtribune variëren de prijzen van 17,50 tot 27,50 euro. De kaarten zijn online verkrijgbaar via www.taptoe-shertogenbosch.nl. Wilt u dit evenement sponsoren dan kunt u contact opnemen met Cees Heesbeen via sponsoring@taptoe-shertogenbosch.nl.

Meer berichten