Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc uit Den Bosch poseert met de NJBB-vlag. Op de foto van links naar rechts Harm Schilders, Antoon van Mil, Corrie van Mil-de Looijer en Ruud van Hintum.
Het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc uit Den Bosch poseert met de NJBB-vlag. Op de foto van links naar rechts Harm Schilders, Antoon van Mil, Corrie van Mil-de Looijer en Ruud van Hintum. (Foto: )

Bondsvlag wappert op Bossche jeu de boules-banen

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Het was een soort van ‘plechtig moment’, het symbolisch hijsen van de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) door het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc op haar nog in aanleg zijnde zestien jeu de boules-banen. 

De vereniging ligt mooi op schema met de realisatie van haar accommodatie, want in de tweede week van juni vindt de eerste van in totaal zestien jeu de boules-wijktoernooien van ‘Brabantse Boules’ plaats. Deze wijktoernooien wil de vereniging uiteraard op het eigen terrein laten plaatsvinden. 

Eenzaamheid bestrijden

De wijktoernooien in Den Bosch zijn voor iedereen toegankelijk en het doel is - door middel van het laagdrempelige jeu de boules-spel - met name eenzame ouderen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch uit hun isolement te halen en zo eenzaamheid te bestrijden en een mogelijkheid te bieden nieuwe vriendschappen aan te gaan.

Schrijf je in

Iedereen kan meedoen aan ‘Brabantse Boules’, van jong tot oud en met of zonder boules, want die heeft de organisatie natuurlijk genoeg te leen. Er wordt gespeeld in vier Bossche wijken, te weten West, Engelen, Zuid en Rosmalen. In iedere wijk worden er vier aaneengesloten weken wijktoernooien georganiseerd, één per week dus. Inschrijven voor één van de wijktoernooien is nog altijd mogelijk. Dat kan via de website van ‘Brabantse Boules’: www.brabantseboules.nl.

Meer berichten