Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Foto van de opening met van links naar rechts Sjo-Heu Lain, Roy Geers, Mari&euml;lle van Houtum en Antoon van Mil.</p>

Foto van de opening met van links naar rechts Sjo-Heu Lain, Roy Geers, Mariëlle van Houtum en Antoon van Mil.

(Foto: Emmy de Graaf)

Accommodatie Pétanque Union Bois le Duc officieel geopend

  •   keer gelezen   Verenigingen

DEN BOSCH | Na twee jaar intensieve voorbereiding was het afgelopen zaterdag zover: de officiële opening van de zestien jeu de boules-banen tellende accommodatie van Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik 10 in Den Bosch.

Onder het toeziend oog van genodigden uit het bedrijfsleven en de Bossche sportscene hebben wethouder Roy Geers, Mariëlle van Houtum (Projectleider S-PORT), Sjo-Heu Lain (Voorzitter s.v. C.H.C.) en Antoon van Mil (Voorzitter P.U. Bois le Duc) zaterdag de officiële openingshandeling verricht. Deze bestond uit het werpen van een king-size jeu de boules-bal die eerder ook werd gebruikt voor de aftrap van het EK Pétanque 2022 dat van 13 tot en met 17 juli plaatsvindt op de Bossche Parade. Dit alles onder het genot van een gekoeld glas Cava waarmee de aanwezigen zich gelijk ook wat moed indronken voor een paar vriendschappelijke potjes jeu de boules. 

Hip and happening

Jeu de boules is ‘hip and happening’ in ‘s-Hertogenbosch, iets wat tijdens de openingsspeeches duidelijk naar voren kwam. Veel jongeren en vriendengroepen adopteren, zeker in deze economisch wat mindere tijden, het goedkope en zeer laagdrempelige spel. Naast een spel is jeu de boules ook een heuse wedstrijdsport met officiële bondstoernooien en -competities. Kortom, voor ieder wat wils. 

Heb jij interesse? Kijk op www.puboisleduc.nl voor meer informatie, of kom gewoon eens langs.

Meer berichten