Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Vrijdagnacht is de nieuwe fietsbrug over de Postweg in Vught geplaatst. (Foto: Isra van Velzen)&nbsp;</p>

Vrijdagnacht is de nieuwe fietsbrug over de Postweg in Vught geplaatst. (Foto: Isra van Velzen) 

(Foto: Isra van Velzen)

Fietsbrug over Postweg in Vught geplaatst

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

VUGHT | Vrijdagnacht was het zover. De eerste fietsbrug over de Postweg, aan de kant van de spoorzijde, is ingehesen. In de tweede week van september is de brug open en kunnen fietsers hier gebruik van maken.

Het transport vertrok vrijdagavond rond 22.00 uur vanuit de fabriek in Gorinchem. Om 23.00 uur kwam de brug, met een lengte van 34 meter en een gewicht van 57 ton, kant en klaar aan in Vught. Met een speciale kraan is de brug ingehesen en om 02.30 uur lag deze op zijn plaats. 

Verbeteren fietsveiligheid

Wethouder Kâyha: “Door op deze locatie twee fietsbruggen aan te leggen, scheiden we de verkeersstromen en verbeteren we zo de fietsveiligheid. Het ombouwen van de rotonde naar een turborotonde zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.” Wethouder Van de Ven vult aan: “Met het planten van extra bomen zorgen we ervoor dat de fietsroute van en naar ‘s-Hertogenbosch en Vught nog aantrekkelijker wordt. Fijn dat we dit als gemeenten samen kunnen realiseren.”

Tweede fietsbrug

In de tussentijd wordt met aannemer KWS Infra het inhijsen van de tweede brug voorbereid. De fietsbrug over de Heunweg ligt naar verwachting half november op zijn plek. In de laatste fase, vanaf oktober, wordt de turborotonde aangelegd. Naar verwachting is het werk aan het einde van dit jaar klaar. De aanleg van de fietsbruggen en turborotonde komt tot stand door een samenwerking tussen de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught en de provincie.

Meer berichten