Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Erik van Daal (Regiotaxi) en Dieter Klein Nagelvoort (Arriva) bij de ondertekening van het contract.
Erik van Daal (Regiotaxi) en Dieter Klein Nagelvoort (Arriva) bij de ondertekening van het contract. (Foto: )

Eerste Brabantse regio aan de ‘Voor Elkaar Pas’

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

REGIO | Donderdagmorgen hebben Erik van Daal namens de Regiotaxi en Dieter Klein Nagelvoort namens vervoerder Arriva het contract getekend dat de ‘Voor Elkaar Pas’ mogelijk maakt in de regio Noordoost Brabant. 

De Voor Elkaar Pas is er voor mensen die gebruik maken van het Wmo-vervoer. Men deze pas kunnen deelnemers vanaf 1 november tegen een zeer aantrekkelijk tarief in Noordoost Brabant gebruik maken van het regulier openbaar busvervoer en één treinlijn. Al dan niet samen met een begeleider. Wethouder Erik van Daal van Mill en Sint Hubert en tevens voorzitter van de Regiotaxi Brabant Noordoost: ”De Voor Elkaar Pas vergroot voor deze doelgroep hun wereld. Ze kunnen volwaardig meedoen in de samenleving en beter participeren in de maatschappij.”

Onbeperkt reizen

Gebruikers van het Wmo-vervoer die de pas aanschaffen krijgen met de pas tijdens de pilot periode van 2 jaar de kans om eenvoudig en voordelig gebruik te maken van het openbaar vervoer. Pashouders mogen onbeperkt reizen in Brabant met bussen van Bravo, en in en om Nijmegen met de bussen van Breng. Ook kunnen Kaarthouders onbeperkt met de trein reizen tussen Boxmeer en Nijmegen. 

Drempels wegnemen

Bij iedere Voor Elkaar Pas ontvangt de Kaarthouder een VEP-begeleiderspas. Hierdoor krijgt men de mogelijkheid om gratis iemand mee te nemen als begeleider. De kosten voor de Voor Elkaar Pas, inclusief begeleiderspas, zijn 25 euro per jaar. Dieter Klein Nagelvoort van Arriva: ”Bij Arriva hebben we inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Dat geldt voor onze reizigers, maar bijvoorbeeld ook voor onze medewerkers. Met deze Voor Elkaar Pas denken we een drempel weg te nemen voor deze potentiële reizigersdoelgroep die nu nog niet vaak gebruik maakt van het OV. Wij hopen deze mensen een stukje meer vrijheid te bieden met de Voor Elkaar Pas.” 

Primeur

Direct aansluitend aan het ondertekenen van het contract kregen geïnteresseerden een uitleg over het gebruik van de Voor Elkaar Pas tijdens de OV-Opstapdag. Een grote groep mensen in Oss heeft de pas al vóór de OpstapDag aangevraagd. Ook tijdens eerdere OpstapDagen in de regio was de animo voor de pas groot. De regiotaxi Brabant Noordoost heeft samen met Arriva de Brabantse primeur. De verwachting is dat snel meer regio’s dit voorbeeld zullen volgen. De gesprekken daarvoor lopen al.

Meer berichten