Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan in Den Bosch is één van de acties uit het project 'Samen maken we ‘s-Hertogenbosch Veiliger'.
De snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan in Den Bosch is één van de acties uit het project 'Samen maken we ‘s-Hertogenbosch Veiliger'. (Foto: )

Op je snelheid letten én sparen voor een goed doel

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | Om automobilisten en wijkbewoners te wijzen op hun verkeersgedrag staat er tot en met 26 oktober een snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan. 

Dit is een spaarpot waarbij elke automobilist die zich aan de snelheid houdt, zorgt dat er gespaard wordt voor een goed doel. Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de maximale snelheid houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. De bestuurder ziet een duim omhoog en het gespaarde bedrag dat in de digitale spaarpot valt. Met deze actie zet de gemeente in op de verkeersveiligheid in de Churchilllaan en rondom nabijgelegen basisscholen. De opbrengst wordt besteed aan Talentontwikkeling en Gelijke Kansen. Zo wil de gemeente met het gespaarde bedrag bijdragen aan sportvoorzieningen in West en extra voorzieningen voor jongerencentrum 4West. 

Gedrag en bewustwording

Wethouder Ufuk Kâhya: “We vinden het belangrijk dat onze inwoners veilig van A naar B kunnen reizen. Of dat nu met de auto, fiets of te voet is. Dat geldt zeker voor schoolgaande kinderen. Veiligheid is niet altijd te bereiken met verkeersmaatregelen. Ook gedrag en bewustwording spelen een rol. Met de snelheidsmeter kunnen we een mooie combinatie maken”.

Meer berichten