Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Tijdens de campagne &#39;spiegeltje, spiegeltje&#39; kregen voorbijgangers zaterdag bij de Pettelaarse Schans in Den Bosch een gratis fietsspiegel gemonteerd en werd het gesprek gevoerd over fietsveiligheid.</p>

Tijdens de campagne 'spiegeltje, spiegeltje' kregen voorbijgangers zaterdag bij de Pettelaarse Schans in Den Bosch een gratis fietsspiegel gemonteerd en werd het gesprek gevoerd over fietsveiligheid.

(Foto: Doortrappen Den Bosch)

Gratis fietsspiegel voor Bosschenaren vergroot de fietsveiligheid

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | In het kader van het programma Doortrappen ‘veilig fietsen tot je 100e’ vond zaterdag de campagne ‘spiegeltje, spiegeltje’ plaats bij de Pettelaarse Schans in Den Bosch.

Tijdens deze campagne kregen voorbijgangers een gratis fietsspiegel gemonteerd. De toenemende drukte in de stad kan zorgen voor een onveilig gevoel in het verkeer en voor je het weet ben je ingehaald door een wielrenner of scooter. Door het monteren van een fietsspiegel kunnen fietsers makkelijker het overzicht bewaren en zijn minder genoodzaakt om achterom te kijken. De vele enthousiaste reacties van voorbijkomende fietsers en het mooie fietsweer zorgde voor een geslaagde dag. “Wat een mooi intiatief”, reageert een voorbijkomende fietser: “Ik had zelf nog niet aan een fietsspiegel gedacht, maar dit geeft mij meer vertrouwen op de fiets.”

Landelijk programma

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft het landelijke programma Doortrappen omarmd en spreekt daarmee de ambitie uit om senioren zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Mede dankzij fietsen blijven senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Samen met verschillende partners in de gemeente zullen meer activiteiten worden georganiseerd. Lever jij graag een bijdrage aan een Doortrappen activiteit? Mail dan naar doortrappendenbosch@ssnb.nl en sluit je aan bij de ambitie om senioren zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Meer berichten