Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
De e-scooters en e-bikes van GO Sharing zijn een gezond en duurzaam alternatief voor ritjes in de stad. Binnenkort introduceert het bedrijf in Den Bosch ook de elektrische deelauto.
De e-scooters en e-bikes van GO Sharing zijn een gezond en duurzaam alternatief voor ritjes in de stad. Binnenkort introduceert het bedrijf in Den Bosch ook de elektrische deelauto. (Foto: GO Sharing)

GO Sharing introduceert de elektrische deelfiets in Den Bosch

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | Deelvervoerbedrijf GO Sharing heeft donderdag 100 elektrische deelfietsen in Den Bosch geplaatst. De e-bikes zijn een gezond en duurzaam alternatief voor ritjes in de stad en de ‘last-mile’ naar eindbestemmingen in het centrum. Binnenkort zal GO Sharing ook deelauto’s introduceren in Den Bosch en daarmee de reis van A naar B, ook tussen regio’s, met multimodaal deelvervoer ondersteunen.

Naast de elektrische deelscooters gaat GO Sharing nu ook e-bikes aanbieden. Het bedrijf heeft donderdagavond 100 elektrische deelfietsen geplaatst in Den Bosch. Via de GO Sharing app zijn de e-bikes eenvoudig terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt vanaf 0,18 euro per minuut en 0,15 euro per minuut om de e-bike in parkeerstand te plaatsen. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. De accu’s worden door de Powerrangers van GO Sharing - medewerkers die rondrijden in elektrische busjes die vol zitten met opgeladen accu’s - vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Het gezonde ‘last mile’ alternatief

De elektrische deelfietsen zijn onderdeel van het multimodale aanbod waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer. GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. Ook als je naar een andere stad reist wil je hetzelfde gemak als een eigen voertuig. Met GO Sharing pak je binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike, reis je straks - als de deelauto’s aan het aanbod hebben toegevoegd - naar een deelauto of naar het station om naar een andere regio te reizen. Daar pak je een deelscooter of e-bike naar je eindbestemming. Allemaal via één app en tegen een tarief dat eigendom van een voertuig duur maakt.”

Test met deelauto’s

GO Sharing biedt duurzamer deelvervoer verspreid door heel Nederland en in België, Duitsland en Oostenrijk. In april maakte GO Sharing bekend een investering van 50 miljoen euro te hebben ontvangen en elektrische auto’s en e-bikes toe te voegen aan het aanbod aan deelvervoer. Het deelvervoerbedrijf verwacht de komende periode nog eens 1.200 e-bikes extra aan te gaan bieden in andere Nederlandse steden. GO Sharing is daarnaast ook gestart met het testen van de deelauto’s en zal deze binnenkort aan het multimodale aanbod toevoegen.

Meer berichten