Blauw Geel'38 verloor drie maal in veertien dagen

Blauw Geel’38/Jumbo verliest hoofd en wedstrijd bij HSC’21

Voetbal 777 keer gelezen

Voor HSC’21 een unicum om eindelijk eens van Blauw Geel’38 te winnen. Dat gebeurde in een wedstrijd waar de Veghelaren het in de tweede helft volkomen weggaven. Opvallend was de derde rode kaart in het nog jonge seizoen. Na Sjaak Egmond en Migiel Zeller was het in Haaksbergen ‘de beurt’ aan aanvaller Ben van den Nieuwenhof wegens trappen naar de tegenstander. Een kaart die nog verhitte discussies gaf en nergens op sloeg volgens getrouwen en de leiding bij de Veghelse club. Al met al leed Blauw Geel’38 de derde nederlaag achtereen en is diep gezakt in het rechterrijtje.

De meest opvallende mutatie in het team van Blauw Geel’38/Jumbo was natuurlijk de keeperswissel Joran van Zutphen voor Emilio Crusat. De Argentijn was wel aanwezig in Haaksbergen en nam plaats op de bank. Eveneens was er geen basisplek voor de jonge Vince Duits die op de reservebank begon. Tijn Bosch mocht vanaf de aftrap nu participeren in de keuze elf van trainer Niels van Casteren.

Reflex
De wedstrijd op Sportpark Groot Scholtenhagen begon in een heerlijk najaarszonnetje. Daar kwam echter al na 13 minuten verandering in. Kelvin Veensma plaatste de bal op het hoofd van Jules Stokkers die binnen kopte: 1-0. Een vroege onverwachte voorsprong voor de Haaksbergers. Blauw Geel’38 kwam na de treffer van Stokkers goed weg met een perfecte reflex van Van Zutphen die op dat moment de 2-0 voorkwam. De Veghelaren ontworstelde zich na 25 minuten uit de sterke periode van de thuisclub en namen zelf het initiatief. De beloning kwam na ruim een half uur spelen. Ben van den Nieuwenhof werd rand zestien geblokkeerd. De vrije trap van Mark Dobbelsteen kwam op het hoofd van Wouters die de 1-1 hoog boven iedereen uit binnen knikte. Toch was het HSC’21 dat een enorme dosis energie in de wedstrijd gooide en kansen kreeg. Met name de Vries was gevaarlijk. Maar Blauw Geel’38 kreeg in het laatste kwartier meer controle over het spel. De rust ging in met een 1-1 stand.

Rood
In de tweede helft plaatste Van Casteren een dubbele wissel. Tom Dekkers en Vince Duits kwamen voor Lars Loermans en Tijn Bosch. Om het vreselijke cliché maar eens van stal te halen: Blauw Geel kwam herboren uit de kleedkamer. Het toonde gelijk initiatief en kreeg in de 52e minuut via aanvoerder Mark Dobbelsteen een grote kans op 1-2. Het doelpunt viel echter aan de andere kant waar een uitval van HSC’21 via Stef Ottink de stand op 2-1 bracht. De momenten wisselde zich af in de wedstrijd. De gelijkmaker via een kopbal van Robin Voets was zeker verdiend, maar het de rode kaart voor Van den Nieuwenhof kort daarna was wazig. Vermoedelijk was natrappen de motivatie van scheidsrechter Schaper. Diezelfde Schaper maakte geen vrienden in Veghel en haalde de woede van de Veghelse bank op zijn hals nadat de ingevallen Verbakel onderuit werd gehaald en juist Verbakel de gele kaart kreeg voor een schwalbe. De Veghelaren vergaten daarna te voetballen ondanks de numerieke minderheid. Blauw Geel’38 mag zich eens achter de oren krabben waarom het in de slotfase de wedstrijd volledig uithanden gaf. Een vrije trap van Veensma en een solo van Ottink bepaalden de eindstand op 4-2. Met nul punten en rood werd het vermoedelijk geen gezellige terugreis uit de Achterhoek.