Olympia'18 won met minimaal verschil in Vianen
Olympia'18 won met minimaal verschil in Vianen Foto: HANNY VD LINDEN

2F: Olympia’18 coach Wil Beijer: ‘Eindelijk winnen we eens van Vianen Vooruit’, Zevenklapper voor Volharding tegen Helvoirt

Voetbal 172 keer gelezen

Veel doelpunten en veel kaarten (CHC – Emplina) in speelronde vijf. Bij het duel in Vierlingsbeek tussen Volharding en Helvoirt maar liefst zeven. Olympia’18 won mager met 0-1 van Vianen Vooruit, maar tikte wel drie punten af. Freek Kerkhof werd ‘Matchwinner.’ Ook Prinses Irene won van Real Lunet. Volkel heeft de smaak te pakken na de winst vorige week op Venhorst en pakte een punt bij het sterke SVSSS. De derby Heeswijk – EVVC eindigt onbeslist. Sten van den Berg van Heeswijk kreeg rood in de slotfase.

Vianen Vooruit is nog niet echt in goede doen. Geen grote uitslagen bij een verlies, maar trainer Joost Janssen wacht nog steeds op zijn eerste zege. Drie gelijke spelen en vanmiddag de eerste nederlaag tegen het bezoekende Olympia’18. De ploeg uit Boxmeer had de pech dat het al in de warming-up Ramon Bulkens zag uitvallen in zijn plaats speelde Sem Janssen. Olympia kwam in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong. Siem Loeffen (de voormalig speler van VV Achates) bediende Freek Kerkhof op maat wat 0-1 betekende. Olympia’18 bleef heersen, maar was minder scherp in de afronding. Na rust eenzelfde beeld waar invaller keeper Senne Klaren redding na redding verrichte. Olympia’18 kroop door het gemis van kansen toch nog door het bekende oog. Rik Willemsen miste in de slotminuten de kans op de gelijkmaker. Willemsen die afgelopen week vader werd had dat succes wellicht graag aan zijn telg verteld.

Invaller doelman Senne Klaren met een van zijn vele reddingen  Foto HANNY VD LINDEN

Lange ballen
Joost Janssen trainer van Vianen Vooruit: “Een verdiende overwinning voor Olympia’18. Wonnen alle duels en veel meer aan de bal. Veel lange ballen, dan kan je de mazzel hebben. Dat ging helaas niet door. Positief was dat onze invaller doelman Senne Klaren het zo prima deed.” Klaren kwam kort voor rust in het team na de blessure van keeper Wieleman.

Energie
Wil Beijer: “Eindelijk winnen we een keer van Vianen Vooruit. Dat is een tijdje geleden hoor ik hier op de club. We hebben inderdaad verdiend gewonnen dat zei collega Joost Janssen ook al. Direct na rust hebben we ze bij de keel gegrepen en niet meer losgelaten. Op het laatst zie je bij de voormalige corona spelers dat de energie wegstroomt uit het lijf. Drie punten na die rotzondag vorige week ben ik er hartstikke blij mee.”

Real Lunet – Prinses Irene 0-3
De ploeg uit Nistelrode zette na rust orde op zaken. Trainer Erik Meulendijk: “Voor rust kregen we ook al kansen, maar die gingen er helaas niet in. Echter hebben we ook niets weggeven dat is ook prima. Na rust scoorden we wel en namen de punten verdiend mee.” Tien minuten in de tweede helft opende Douwe Herckenrath de score. Een kwartier voor tijd was het Tim van der Heijden de stand verdubbelde naar 0-2. Een gewonnen wedstrijd en Tim van den Brand niet gescoord is eigenlijk onmogelijk in Nistelrode. De klasse aanvaller maakte dan ook zijn reputatie waar en pofte vijf minuten voor tijd de 0-3 eindstand binnen.

Duel tijdens Venhorst - DAW Schaijk (Foto - Eric Elbers zie ook de foto’s van Eric Megens)

Venhorst – DAW Schaijk 1-1
Het bezoekende DAW Schaijk begon voortvarend aan de wedstrijd. Er kwamen kansen, maar die bleven onbenut. Venhorst putte daar moed uit en vocht zich terug in de wedstrijd. Uit het niets kwam de thuisclub aan een 1-0 voorsprong. Luuk van den Boogaard tekende voor de treffer. DAW ondernam nog diverse poging voor de gelijkmaker, maar die wilde in de eerste helft niet vallen. Na rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het spel werd gemaakt door DAW waar Venhorst stug op reageerde. Trainer van de Ven zetten in de 70e minuut de zaken om en stuurde Robbert Knipping mee naar de frontlinie. DAW werd hierdoor plots veel dwingender en leidde tot kansen. In minuut 87 viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Knipping bracht Mark Megens in schietpositie en laatste drukte succesvol af in de korte hoek. Dit was tevens de eindstand en Venhorst koesterde het eerste puntje. DAW Schaijk is nu van de kop af, maar dat ze daar in Schaijk nou heel rouwig om zijn valt te betwijfelen.

SVSSS – Volkel 2-2
Een prima resultaat bij de ploeg uit Udenhout die virtueel druk doende is in de top van 2F. Trainer Michiel Jans was tevreden: “Ja, dat ben ik zeker als je in met de rust met 2-0 achterstaat. Na rust hebben we het goed aangepakt en zelfs nog kans op de zege, maar dat zou niet de verhoudingen hebben weergegeven. Na rust was het Dennis van der Burgt die de aansluitende treffer voor Volkel maakte. SVSSS liet het er niet bij zitten en kwam gevaarlijk opzetten in de Volkelse zestien, maar met het bekende kunst en vliegwerk en prima doelman viel de 3-1 niet. Beter voor de bezoekers de gelijkmaker viel wél. Na een 1-2 in de zestien was het Bob Linders die doel trof: 2-2. Het had voor de thuisclub nog slechter af kunnen lopen toen bij een laatste counter in blessuretijd Job van Oort één op één kwam met de SVSSS doelman. Zijn inzet ging rakelings naast. Job overigens is de zoon van voormalig UDI’19 en Volkel speler Adrie van Oort die vorig jaar overleed.

Heeswijk - EVVC (Foto’s Hans Heesakkers)

Heeswijk – EVVC 1-1
Nou is het nauwelijks te veronderstellen dat Heeswijk trainer Theo van Lieshout zich vooraf al rijk gerekend zou hebben hetgeen hij ook stellig ontkent. Het nog puntloze EVVC nam in de derby op Balledonk één puntje mee naar Vinkel. Theo van Lieshout: “We begonnen sterk op een heel zwaar veld. In de negende minuut kwamen we op voorsprong door een treffer van Wouter van Dijke die in de korte hoek raak schoot. Ik denk dat de uitslag de verhouding prima weergeeft.” Van Dijke kreeg nog een kans meer, maar die trof geen doel. In de tweede helft ging de bal na tien minuten op de stip. Coen van Beljouw ging hard in op Gerwin van den Boom die onderuit ging en de bal op elf meter van Sebastiaan de Schouwer kwam te liggen. Van den Boom nam de strafschop en zelf en bepaalde de 1-1 eindstand. Van Lieshout: “Een volkomen terechte strafschop en dat zei Coen van Beljouw overigens ook.” Het laatste kwartier moest Heeswijk nog verder in ondertal. Sten van den Berg riep iets tegen scheidsrechter van Westing die onmiddellijk rood trok. Het werd nog een levendig kwartier met aanvallen van beide teams, maar een winnaar kwam er niet.

Volharding – Helvoirt 7-0
Koploper Volharding verpulverde het bezoekende Helvoirt. In een duel dat maar een kant op ging vielen zeven treffers. Volharding draait als een tierelier. Vanmiddag maakten de Vierlingsbekenaren in eigen huis gehakt van Helvoirt. De equipe van trainer Johan Vullings trakteerde de toeschouwers in een galavoorstelling op een onvervalste zevenklapper: 7-0. Volharding zit momenteel in een echte flow. De overwinning leverde de Soetendaalbewoners ook nog eens de koppositie op, alléén wel te verstaan. De krachtsverhouding was zelfs zo groot dat de eindscore er best al met de rust had kunnen staan. Toch was er alleen een treffer van Rens van Lanen te bewonderen. Na rust kwamen er nog zes bij. Nick van der Bruggen (ed) Vincent Buijssen 2x, Brent Achten 2x en Stijn van den Broek waren de schutters op Soetendaal.