UDI'19 is zondag gastheer van Baronie.
UDI'19 is zondag gastheer van Baronie. Archieffoto: Peter Kuijpers

Baronie kan zondag bij UDI’19 kampioen worden, punten in mindering voor OJC

Voetbal 963 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU is zondag gastheer van Baronie. De Bredenaars kunnen bij winst op de Udense hoofdklasser en puntverlies van OJC Rosmalen kampioen worden van de Hoofdklasse B. Maar ook het als vierde geklasseerde UDI’19 heeft nog genoeg om voor te spelen.

UDI’19 verloor afgelopen zondag met ruime cijfers van Orion (4-0) en lijkt, ook gelet op de recente nederlaag bij Halsteren en het gelijkspel bij SV Meerssen, wat minder goed in vorm dan in de eerste maanden van 2022. Personele problemen binnen het beoogde basiselftal zijn logische redenen voor de kleine terugval. Het is aan trainer Lodewijk de Kruif om een oplossing te bedenken en te voorkomen dat in het zicht van de haven een top-drie-klassering (en nacompetitievoetbal) uit handen gegeven wordt. Baronie is niet de meest ideale tegenstander om te treffen op dit moment, maar de trotse koploper blijkt evenmin onverslaanbaar. Zo verloor de Bredase formatie afgelopen zondag nog thuis van Nuenen. Het scoren gaat De Baronnen wat minder af de laatste weken, getuige vijf doelpunten in de laatste vier duels.

‘Bijval’ uit Zeist
Baronie en UDI’19 kregen afgelopen week ‘bijval’ van de KNVB, want nummer twee OJC Rosmalen kreeg twee punten in mindering van de voetbalbond vanwege gebeurtenissen tijdens de eerder gestaakte wedstrijd tegen Orion. Baronie verdedigt een voorsprong van elf punten op OJC, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij winst in Uden en puntverlies van OJC bij Moerse Boys is Baronie kampioen. Tegelijkertijd weet UDI echter dat het qua puntenaantal gelijk kan komen met OJC als het zelf wint. Een lastige maar geen onmogelijke opgave, zo bewezen de Udinaren in de uitwedstrijd in Breda. Die eindigde in 2-2, maar UDI kreeg toen te weinig.
UDI’19-Baronie is zondag 8 mei om 14.00 uur op sportpark Parkzicht in Uden.

Stand Hoofdklasse B aan kop:
1. Baronie 22-53
2. OJC Rosmalen 21-42 (-2)
3. Orion 21-40
4. UDI’19/CSU 22-39
5. Halsteren 21-37
6. Nuenen 22-36

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant