Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Vreugde bij UDI'19 na het behalen van de promotie.
Vreugde bij UDI'19 na het behalen van de promotie. (Foto: Peter Kuijpers)
foto’s

UDI’19 promoveert ‘in ongekende apotheose’ naar Derde Divisie

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI’19 keert na vijf jaar weer terug in de Derde Divisie. De Udenaren klopten vanmiddag SV Orion na penalty’s (4-3). Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 2-1 voor UDI’19, dat de donderdag in Nijmegen opgelopen schade (3-2 verlies) had gerepareerd. “We wisten dat Ralph Vos een echte penaltykiller is en dat heeft hij bewezen. En dan ook nog eens in deze ongekende apotheose. Echt fantastisch”, glunderde hoofdtrainer Lodewijk de Kruif.

Door Martijn Schwillens

De opdracht vooraf was duidelijk. Door de nederlaag bij Orion van afgelopen donderdag moest UDI’19 hoe dan ook winnen om tenminste verlenging af te dwingen. Die opdracht bleek een stuk lastiger dan gedacht, want Orion zakte ver in en hield UDI’19 redelijk gemakkelijk buiten de eigen zestien, tot frustratie van het grootste deel van de bijna 2.000 toeschouwers langs de lijn. Op het moment dat tijd in het nadeel van de thuisploeg begon te werken, sloeg Roald van Hout toe. Vanaf een dikke twintig meter volleerde de oud-prof twee minuten voor tijd op fraaie wijze raak: 1-0. “We speelden een stuk minder dan afgelopen donderdag, maar die goal was wel verdiend”, vond De Kruif.

‘Had er alle vertrouwen in’
In de verlenging leek het alsnog mis te gaan voor UDI, toen Orion de 1-1 maakte. UDI toonde veerkracht en stond binnen een minuut na de gelijkmaker weer op voorsprong (2-1) door een penalty van Wietse van Lankveld. “Je zag na die tegengoal de koppies hangen. Gelukkig had Raoul Oomen het op zijn heupen. Hij maakte een prachtige actie, waarna hij werd neergehaald. Toen Wietse de penalty binnenschoot, had ik er alle vertrouwen in dat wij uiteindelijk zouden gaan winnen. Beide ploegen mikten daarna op een strafschoppenserie, maar ik wist dat ik met Ralph een echte penaltykiller onder de lat zou hebben staan”, vertelde De Kruif, die dinsdag voor een maand naar Nigeria vertrekt om een voetbalcursus te geven.
Vos werd de gevierde man op Parkzicht door in de strafschoppenserie twee penalty’s te stoppen. Aan de zijde van UDI miste alleen Van Lankveld. Raoul Oomen, die naar HVCH vertrekt, schoot de beslissende vijfde pingel binnen namens UDI’19. “Fantastisch dat het gelukt is. En dan ook nog in deze ongekende apotheose.”

‘Deze groep is mentaal enorm sterk’
De vraag is of UDI’19 genoeg kwaliteit herbergt voor de Derde Divisie. Het zijn zorgen voor de technische commissie en het bestuur. Feit is dat er reikhalzend uitgekeken wordt naar volgend seizoen, want na de zomer treft de Udense equipe de Brabantse clubs O.S.S.’20, Baronie, UNA, Dongen, Gemert en aartsrivaal Blauw Geel’38. Daar kwam zondag ook nog OJC Rosmalen bij. “Deze spelersgroep is mentaal enorm sterk. Ons doel afgelopen zomer was een aanval doen op de top-5. Toen we twee maanden geleden zeker waren van een goede eindklassering, hebben we onze doelstelling aangepast en daarna is alles op alles gezet op het winnen van een periodetitel. Ondanks een karrenvracht aan geblesseerden tijdens de het seizoen zijn we continu in promotie blijven geloven. Daarom is de promotie ook zo’n groot compliment aan deze spelersgroep.”

Meer berichten