Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>&#39;Bewust Wonen Werken Boschveld&#39; is &eacute;&eacute;n van de vijf finalisten voor de Brabantse Stijlprijs 2021 met als thema &lsquo;Een thuis voor iedereen!&rsquo;.</p>

'Bewust Wonen Werken Boschveld' is één van de vijf finalisten voor de Brabantse Stijlprijs 2021 met als thema ‘Een thuis voor iedereen!’.

(Foto: Bewust Wonen Werken Boschveld)

Bossche project finalist Brabantse Stijlprijs 2021

  •   keer gelezen   Wonen

DEN BOSCH | De jury van De Brabantse Stijlprijs 2021 heeft uit de rijke oogst van 30 inzendingen vijf finalisten gekozen. Het gaat, in willekeurige volgorde, om Gezinshuis El Noor in Breda, De Lindehoeve in Tilburg, het NRE-terrein in Eindhoven, Kloostervelden in Sterksel en Bewust Wonen Werken Boschveld in Den Bosch. 

Allemaal projecten met een eigen karakter die tegelijkertijd naadloos passen bij het thema van deze Stijlprijs ‘Een thuis voor iedereen!’. Ze zijn gericht op vernieuwende woonvormen met oog voor omgeving en medemens en die inspelen op de behoeften van deze tijd.

Selectieprocedure

“Het selectieproces is in goede orde en in fijne sfeer verlopen”, stelt een tevreden juryvoorzitter gedeputeerde Erik Ronnes. “Met interesse volgden de leden elkaars argumentatie en de inzendingen leverden goede discussies op waarbij iedereen vanuit eigen expertise een mooie bijdrage leverde. De jury verheugt zich op het bezoeken van de genomineerde projecten.” De winnaar van De Brabantse Stijlprijs 2021 wordt bekendgemaakt op woensdag 8 december tijdens de Brabantse Week van het Wonen.

Bewust Wonen Werken Boschveld

Onder de finalisten voor de Brabantse Stijlprijs 2021 ook een project in Den Bosch. Bewust Wonen Werken Boschveld kent een grote diversiteit aan bewoners. Zij hebben zelf dit woonbuurtje gebouwd. Hun moderne houten huizen, die op allerlei manieren ecologisch en gezond zijn, staan midden in een oude arbeiderswijk van Den Bosch. Het motto ‘samen leven en in contact zijn met elkaar’ staat in het hele bouwproces centraal. Zo is er een gemeenschappelijke tuin met een stadskas, die gebruikt wordt voor gezamenlijke activiteiten.

Kwaliteit van leefomgeving

De Brabantse Stijlprijs is een prijs van de provincie Noord-Brabant die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Met deze prijs worden Brabanders uitgedaagd om gerealiseerde en inspirerende projecten in te zenden, die ook als voorbeeld kunnen dienen voor anderen – waar dan ook in Brabant. De winnaar van de juryprijs krijgt een fraaie trofee, eeuwige roem, extra publiciteit en podium. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Derde editie Brabantse Stijlprijs

Deze derde editie van de Stijlprijs is gekoppeld aan het provinciale actieprogramma ‘Nieuwe woonvormen en zelfbouw’. De provincie ging voor de Stijlprijs 2017 op zoek naar Brabantse voorbeeldprojecten in de publieke ruimte voor de Omgevingsvisie. De Stijlprijs 2014 stond in het teken van openbare ruimteprojecten voor het bestuurlijke programma ‘Mijn Mooi Brabant’.

Meer berichten