Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op de foto van links naar rechts Ursula de Kraaij (afd. Verhuur Zayaz), Karin van Haaren (bewoonster), Hein Geertsma (bedrijfsleider planontwikkeling Hoedemakers), Thomas Beks (projectleider Zayaz) en Touria Taalabi (projectconsulent Zayaz).</p>

Op de foto van links naar rechts Ursula de Kraaij (afd. Verhuur Zayaz), Karin van Haaren (bewoonster), Hein Geertsma (bedrijfsleider planontwikkeling Hoedemakers), Thomas Beks (projectleider Zayaz) en Touria Taalabi (projectconsulent Zayaz).

(Foto: Marc Bolsius)

Nieuwbouwappartementen Zayaz in Hintham opgeleverd

  •   keer gelezen   Wonen

ROSMALEN | Vrijdag 1 juli heeft Hoedemakers Bouw 36 nieuwbouwappartementen opgeleverd aan woningcorporatie Zayaz. Daarmee is de wijk Hintham een flink aantal nieuwbouwwoningen rijker. Op 10 juni werd het eerste gebouw reeds opgeleverd en in gebruik genomen door stichting Steengoed. Vrijdag volgde het tweede gebouw.

Op de plek van voormalige basisschool De Vlieger heeft Zayaz nu twee appartementengebouwen: één gebouw met 19 reguliere sociale huurappartementen en een gebouw met 17 appartementen voor stichting Steengoed, waarin jongeren met een licht verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen. 

Natuurinclusief

De ligging naast het Annabos zorgt ervoor dat de appartementengebouwen omgeven zijn door een mooi stuk natuur. Belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van De Vlieger was dan ook het natuurinclusief bouwen, omdat het meer ruimte aan dieren en planten geeft en zorgt voor meer biodiversiteit. Zo is bij de bouw van De Vlieger rekening gehouden met het broedseizoen van de buizerd, met als resultaat dat deze is gebleven. En de daken van de twee appartementengebouwenzijn voorzien van sedumbegroeiing. Een ‘groen’ dak ondersteunt een goede biodiversiteit en nestkasten geven plek aan broedende vogels. Bovendien heeft een dak met sedumbegroeiing een isolerende werking; ’s winters kan de verwarming wat lager en in de zomer is de airco minder nodig. En met een slim plan voor regenwaterberging blijft ook het buitengroen rond het complex in conditie.

Duurzaam wonen

De appartementencomplexen bieden een plek om fijn te wonen en energiezuinig te leven. De nieuwbouw is duurzaam en gasloos. De appartementen hebben een lucht-water warmtepomp, goedisolerende gevels en kozijnen met driedubbele beglazing. Bovendien beschikken de daken overzonnepanelen. Door deze duurzame oplossingen profiteren de bewoners van lage energiekosten.

Hoedemakers Bouw en Zayaz woningcorporatie zijn trots op dit resultaat.


Meer berichten